Dăncilă, după ieșirea ALDE din coaliție: Continuăm guvernarea – Cronica dimineții

A murit Ferdinand Piëch, cel care a transformat Audi și Volkswagen.

1. România a rămas și anul trecut țara UE care dă angajaților statului cel mai mult din veniturile strânse la buget prin taxe și impozite aplicate populației. (Profit.ro)

2. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, aseară, după ieșirea ALDE din coaliție, că membrii Comitetului Executiv PSD au aprobat în unanimitate continuarea guvernării. (News.ro)

3. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că s-a decis susţinerea candidaturii la preşedinţie a lui Mircea Diaconu, ca independent, întrucât „opinia publică aşteaptă un preşedinte care să fie al tuturor românilor şi nu cel sprijinit de un anumit partid politic”. (News.ro)

4. Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, numită de ALDE, a anunţat că nu respectă decizia conducerii partidului şi că rămâne în funcţia de ministru de Externe. Ramona Mănescu a precizat că nu trece la PSD. (News.ro)

5. Creditele acordate populației și firmelor au crescut cu 7,9%, în iulie, față de aceeași lună a anului trecut, la 262,64 miliarde lei (55,5 miliarde euro). Procentul este mai mare față de luna precedentă. (Profit.ro)

6. Potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în luna iulie 2019, au fost vândute, la nivelul întregii țări, 50.890 de imobile, cu 10.683 mai multe față de luna iunie 2019. De asemenea, numărul de tranzacții s-a majorat cu 6.460 față de iulie 2018. (Economica)

7. Președintele Trump a declarat că este deschis să se întâlnească cu omologul său iranian, Hassan Rouhani, în următoarele săptămâni. (NYTimes)

8. La lansarea din noiembrie, pe piața americană, Disney+ va avea peste 7000 de episoade, din seriale, și peste 500 de filme. Comparativ, Netflix are în jur de 4000 de filme. Streamul va fi default 4K, HDR si Dolby Atmos. (TheVerge)

9. KFC a anunțat că testează, la un singur restaurant din Atlanta, nuggets din plante și aripioare fără oase. (Reuters)

10. Gamerul suedez Felix Kjellberg, cunoscut fanilor săi drept PewDiePie, a atins, în week-end, un nou record cu 100 de milioane de abonați pe canalul său de YouTube. (Profit.ro)

Fotografia dimineții – Donald Trump și Emmanuel Macron la summitul G7. Ludovic Marin/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Guvernul coaliției PSD-PNL-UDMR va avea un minister al familiei – Cronica dimineții
Cronica diminetii – Studiu: 59% dintre adolescenții americani au fost agresați sau hărțuiți online
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău