Dăncilă vrea închisoarea pe viaţă pentru criminali, violatori și pedofili – Cronica dimineții

1. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că guvernul va da o ordonanţă de urgenţă pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viaţă pentru criminali, violatori și pedofili. (News.ro)

2. Ministerul Educației a anunțat aseară că noul an școlar va începe la 9 septembrie. Discuțiile pentru amânarea pentru 16 septembrie nu s-au incheiat cu un acord. (Profit.ro)

3. Guvernul va suplimenta fondurile pentru programul Rabla din acest an cu 135 milioane lei, sumă care permite acordarea a 20.000 de vouchere a câte 6.500 lei. (Profit.ro)

4. Nici una din cele opt persoane rănite în atentatul de la El Paso și internate la University Medical Center nu a vrut să-l întâlnească pe președintele Trump, care a vizitat spitalul. (WashingtonPost)

5. Matteo Salvini, vicepremier, ministru de Interne și liderul Ligii Nordului, a cerut alegeri anticipate cât mai „rapide” posibil, decretând destrămarea coaliției aflate la guvernare. Liga Nordului și Mișcarea 5 Stele au o alianță care guvernează Italia. (Hotnews)

6. Acțiunile Uber au scăzut cu 12% după ce compania a anunțat o pierdere de $5,23 miliarde pe trimestrul 2. $3,9 miliarde din această pierdere provin din acțiunile compensare date în perioada IPO-ului. (WSJ)

7. Anul viitor, piața de ecommerce globală este estimată să ajungă la $4200 miliarde, dublu fața de nivelul din 2016. (Link)

8. Facebook vrea să platească grupurilor media până la $3 milioane pentru a le prelua știrile în noua secțiune pe care vrea să o lanseze în aceasta toamna. ABC News, Wall Street Journal, Washington Post și Bloomberg au fost ofertate de Facebook. (WSJ)

9. Primul proiect produs de Michelle și Barack Obama pentru Netflix, “American Factory”, va avea premiera pe 21 August. Documentarul este despre un miliardar chinez care deschide o fabrică pe structura unei foste uzină General Motors, din Ohio. (HollywoodReporter)

10. Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Rogers Cup. Detalii despre victoria din această noapte precum și despre meciurile din Europa League ale FCSB și U Craiova în Cronica Sportivă, care va fi publicată la 9.30.

Fotografia dimineții – Ieri a fost Ziua Internatională a pisicii. Credit foto —> colega Andreea G, cea care realizează Cronica de Business:

Ți-ar mai putea plăcea
Românii mai pot intra în Austria doar dacă au test negativ de COVID-19 – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Alianța USR PLUS câștigă contestația și poate participa la Europarlamentare
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău