Danemarca a ordonat școlilor care folosesc Chromebook-uri și serviciul Workspace să nu mai trimită date către Google – Cronica de Tehnologie

1. Google și-a rebotezat chatbot-ul, care se numește acum Gemini și are o aplicație dedicată pentru Android. Compania a lansat și un abonament de $20 pe lună pentru cea mai avansată versiune a modelului său lingvistic, Gemini Ultra 1.0, abonament care face parte din oferta Google One și include 2TB spațiu de stocare. (Profit.ro)

2. Cele mai mari companii de ride-hailing din Asia de Sud-Est, Grab și GoTo, au reluat discuțiile privind o eventuală fuziune. Aceasta ar urma să oprească pierderile pe care cele două companii le-au suferit în urma concurenței reciproce dure. (Bloomberg)

3. În urma investiției de $1.5 miliarde, Disney va dobândi o cotă de 9% din Epic Games. Aceasta din urmă este evaluată acum la $22.5 miliarde, cu 29% mai puțin decât în 2022. (The Information)

4. Statele Unite scot în afara legii apelurile robotizate cu voci false, create cu ajutorul inteligenței artificiale. Decizia, votată în unanimitate în cadrul FCC, va ajuta procurorii să urmărească companiile care apelează la aceste înșelătorii. (CNN)

5. O investigație a Congresului arată cum creșterea industriei chineze de cipuri, considerată de Statele Unite drept o amenințare, a fost finanțată, cel puțin în parte, de companii americane. Între 2001 și 2023, GGV, GSR, Qualcomm Ventures, Sequoia și Walden au investit în industria chineză de cipuri peste $1 miliard. (NYTimes)

6. Danemarca a ordonat școlilor care folosesc Chromebook-uri și serviciul Workspace să nu mai trimită date către Google. Decizia vine după o investigație care a durat patru ani și a fost inițiată din cauza îngrijorărilor privind folosirea incorectă a informațiilor despre copii. (Bleeping Computer)

7. Guvernul Statelor Unite a înființat AI Safety Institute Consortium, care își propune să susțină dezvoltarea și implementarea în siguranță a tehnologiilor de AI generativ. Peste 200 de entități au aderat deja, printre acestea numărându-se OpenAI, Anthropic, Microsoft, Meta, Google, Apple, Amazon, și Nvidia. (Reuters)

8. Pakistanul a oprit serviciile mobile din întreaga țară în ziua alegerilor. Măsura, pusă de autorități pe seama îngrijorărilor legate de securitate, a împiedicat cetățenii să folosească serviciul prin care puteau aflau, în urma trimiterii unui SMS, unde pot vota. (Nikkei)

9. Națiunile Unite au deschis o investigație care vizează 58 de atacuri cibernetice asupra companiilor crypto derulate de Coreea de Nord. Aceasta ar fi câștigat în jur de $3 miliarde de dolari pe care i-ar fi folosit pentru a-și finanța programul nuclear. (Reuters)

10. FTC cere întreruperea achiziției Activision Blizzard de către Microsoft, pentru a putea investiga alte potențiale probleme antitrust. Cererea vine după ce Microsoft a disponibilizat aproape 2.000 de oameni din divizia sa de jocuri la puțin timp după ce a primit undă verde pentru tranzacție. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
Conturile de e-mail ale unor angajați Microsoft au fost accesate de hackerii ruși – Cronica de Tehnologie
Piața smartphone-urilor a crescut cu 27% YoY în primul trimestru – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău