Danezii de la FirstFarms, acord de preluare a terenurilor AIC din România – Cronica de Business

1. Danezii de la FirstFarms, cu o serie de investiții în agricultura românească, au semnat un acord condiționat pentru a prelua terenurile din România ale companiei daneze AIC, deținute prin intermediul firmei AISM, tranzacție care va fi parafată prin cedarea către vânzători a unui pachet de acțiuni în FirstFarms. (Profit.ro)

2. Rusia și-a micșorat participația până la un nivel sub cel al unui pachet majoritar în gigantul din domeniul energiei Rosneft, ca parte a mișcării de a achiziționa activele grupului venezuelean. (Reuters)

3. Jocul online HQ Trivia va reveni în seară aceasta cu o nouă ediție, după ce compania care îl deține își închisese porțile în luna februarie. HQ Trivia adresează teste-grilă live participanților, care pot răspunde utilizând comenzile de la telefoanele mobile și, astfel, pot câștiga o parte a premiului pus în joc. (Axios)

4. Compania chineză de big data MiningLamp a atras investiții în valoare de $300 milioane, într-o rundă condusă de gigantul Tencent și de compania singaporeză de stat Temasek. (South China Morning Post)

5. Un nou acord de tipul OPEC +, între statele membre ale organizației și producători de petrol din afara acesteia ar fi posibil dacă ar participa și alte țări, a declarat Kirill Dmitriev, șeful fondului suveran al Rusiei, adăugând că țările ar trebui să coopereze și pentru a atenua recesiunea economică provocată de pandemia de coronavirus. Prețurile petrolului au scăzut vineri cu circa 5%. (Profit.ro)

Bonus:

6. Compania DataGuard, care furnizează servicii de compliance cu GDPR, a atras investiții în valoare de $20 milioane. (Tech Crunch)

7. Piaţa de camere video auto a crescut cu 20% în 2019, însă anul acesta va scădea odată cu sectorul transportului şi al turismului în contextul crizei COVID-19. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Air France-KLM, aproape de un program de salvare de $10 miliarde – Cronica de Business
Pericolul unei invazii rusești în Ucraina a crescut prețul barilului de petrol – Cronica de Business
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău