Dacia, pe urmele celor de la Skoda – Cronica de Business

1. Marca Dacia a înmatriculat în luna mai 57.398 autoturisme în Uniunea Europeană, o creștere de 8,1% a vânzărilor, care urcă astfel ponderea Dacia în piața europeană la 4,1%, la mică distanță de cele 4,7% ale Skoda (66.509 unități) și peste cotele SEAT sau Citroen, depășind, de asemenea, coreenele Hyundai și Kia. Cumulat cu țările EFTA, Dacia a înregistrat în mai un volum de 58.205 autoturisme, cu 7,8% în plus față de anul trecut. (Profit.ro)

2. Huawei Technologies a anunțat că a livrat 100 de milioane de smartphone-uri în cele cinci luni încheiate la finele lui mai. (Reuters)

3. Proprietarul touroperatorului Paralela 45, Alin Burcea, a inaugurat un complex rezidenţial, Club Lac Snagov, lângă lacul Snagov si Mănăstirea Snagov, investiţie ce se ridică la €7 milioane, fiind realizată din surse proprii şi credite bancare. (News.ro)

4. Financial Conduct Authority, organismul de control al sistemului bancar din Marea Britanie, a amendat Royal Bank of Scotland cu £45,5 milioane pentru faptul că a ascuns de autorități o fraudă în valoare de £245 milioane la o sucursală. (Guardian)

5. Casa de modă Mulberry a intrat pe pierdere, cu un minus de £5 milioane în anul încheiat la 30 martie, fiind afectată de o piață a produselor premium și de lux dificilă, precum și de închiderea lanțului britanic de magazine House of Fraser. (Telegraph)

Ți-ar mai putea plăcea
Unilever și Henkel, cu ochii pe Coty – Cronica de Business
Activitatea comercială din zona euro a crescut cu cel mai slab ritm din ultimele cinci luni – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău