DARPA a demarat o nouă etapă de teste sub forma simulărilor cu avioane F-16 controlate de inteligența artificială – Cronica de Tehnologie

1. OnePlus a prezentat seria de flagship-uri OnePlus 9, compusă din trei modele: OnePlus 9R (doar pentru Asia), OnePlus 9 (de la 699€) și OnePlus 9 Pro (de la 899€). Cele două modele care vor ajunge în Europa au ecrane cu 120Hz rată de refresh, baterie de 4500mAh cu încărcare wireless, Snapdragon 888, 8/12GB RAM și 128/256GB stocare. OnePlus 9 Pro plusează cu o cameră foto cu 3.3x zoom optic și stabilizare optică. (AnandTech)

2. DARPA a demarat o nouă etapă de teste sub forma simulărilor cu avioane F-16 controlate de inteligența artificială. Considerate un pas intermediar între testarea în mediu virtual și cea într-un mediu real, testele pun avioanele să lupte în echipă împotriva unui inamic comun. (The Drive)

3. O analiză a măsurilor luate de Facebook în 2020 arată că, dacă ar fi reacționat mai rapid, platforma socială ar fi putut să evite peste 10 miliarde de afișări ale postărilor care au răspândit informații false. În schimb, interacțiunea cu aceste postări a crescut de 3 ori față de anul anterior. Mai bine de o treime din paginile și grupurile vizate de studiu, care au încălcat flagrant condițiile Facebook, funcționează în continuare fără probleme. (Avaaz)

4. Google, Microsoft și alte companii formează Compat2021, organizație care își propune să îmbunătățească (,) compatibilitatea între browser-ele web. Sunt avute în vedere cinci aspecte ce țin de CSS: CSS Flexbox, CSS Grid, CSS sticky positioning, CSS aspect-ratio și CSS Transforms. Un raport al compatibilității arată că Safari este mult în urma Chrome, Edge și Firefox la acest capitol. (Neowin)

5. Ediția din acest an a conferinței F8, dedicată de Facebook dezvoltatorilor, va avea loc pe 2 iunie (într-o singură zi) și va fi organizată virtual. Va lipsi discursul tradițional al lui Mark Zuckerberg, însă nu este exclus ca șeful companiei să apară sub alt pretext în cadrul evenimentului. (TechCrunch)

6. Următoarea versiune a consolei de gaming Switch, care va fi lansată anul acesta, va folosi o soluție grafică Nvidia pentru a transmite imaginea 4K pe televizoare. Grafica jocurilor ajunge în 4K pe TV cu ajutorul DLSS (Deep Learning Super Sampling), o tehnologie de care folosește inteligența artificială pentru îmbunătățirea graficii. (Bloomberg)

7. Pat Gelsinger, noul CEO Intel, a prezentat strategia companiei pentru următorii ani. Aceasta include investirea a $20 de miliarde în două noi fabrici din Arizona, producerea de cipuri pentru alte companii prin Intel Foundry Services, finalizarea cipurilor pe 7nm pentru seria Meteor Lake în Q2 2021, o colaborare cu IBM în ceea ce privește designul de semiconductori și un eveniment dedicat inginerilor în luna octombrie. (AnandTech)

8. Șoferii de livrării de la Amazon trebuie să semneze o nouă politică biometrică obligatorie, prin care să arate că sunt de acord să fie supravegheați prin intermediul camerelor cu AI. Gigantul american vrea să combată situațiile în care șoferii nu sunt atenți la drum, cu un sistem care-i avertizează pe aceștia pe baza datelor biometrie, de localizare, direcție, viteză etc. (Vice)

9. Qualcomm lucrează la o consolă portabilă de jocuri, asemănătoare cu Switch, dar cu Android. Aceasta va avea controllere detașabile, ecran FHD și slot pentru carduri de memorie. Compania țintește un preț de vânzare de $300 și o lansare în Q1 2022. (Profit.ro)

10. Prințul Harry va fi Chief Impact Officer la BetterUp, un startup de coaching și sănătate mentală. Rolul Prințului va fi acela de a educa și inspira comunitatea. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
China a început să testeze moneda electronică eCNY (yuanul electronic), emisă de banca centrală – Cronica de Tehnologie
Achiziția ZeniMax Media, în valoare de $7.5 miliarde, este a treia cea mai importantă făcută vreodată de Microsoft – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău