Datele a 267 milioane de conturi de Facebook, incluzând nume și numere de telefon, sunt de vânzare pe dark web pentru £500 – Cronica de Tehnologie

1. Netflix a înregistrat $5.77 miliarde venituri în Q1, cu 27.6% mai mari YoY. Numărul abonaților a crescut cu 15.77 milioane la nivel global (+22.8% YoY), ajungând la 182.86 milioane. (CNBC)

2. Google le va permite comercianților să listeze gratuit produse în cadrul serviciului său de Shopping, ce are un tab special în motorul de căutare, și adaugă integrare cu PayPal. Produsele promovate vor fi în continuare vizibile în partea de sus și de jos a fiecărei pagini. Schimbările vor fi aplicate la nivel global până la finalul anului. (Search Engine Lab)

3. Google lansează Cloud Healthcare API, un instrument care va facilita accesul instituțiilor de sănătate la o bază centrală de date ale pacienților și va oferi acestora diverse facilități pe durata pandemiei COVID-19. (CNBC)

4. La 18 luni din momentul lansării, Fortnite este disponibil în Play Store. Producătorul Epic Games se arată în continuare nemulțumit de politicile Google, pe care-l acuză că defavorizează vădit software-ul din afara magazinului oficial de conținut pentru Android. (TechCrunch)

5. Datele a 267 milioane de conturi de Facebook, incluzând nume și numere de telefon, sunt de vânzare pe dark web pentru £500. 16.8 milioane dintre acestea au inclusiv adresele fizice și de email ale utilizatorilor. (Bleeping Computer)

6. HBO Max va fi lansat pe 27 mai și va costa $15 pe lună. Acesta va include librăria actuală HBO Now/Go, plus arhivă de filme Warner Bros. și seriale Turner TV. (Profit.ro)

7. Alibaba va investi $28 miliarde pe parcursul următorilor trei ani pentru a-și extinde infrastructura cloud, urmând să-și extindă serviciile cloud în mai multe țări. (Bloomberg)

8. Uber va testa pe durata pandemiei două noi tipuri de livrări. Uber Direct va fi o platformă on-demand de livrare rapidă pentru firme, iar Uber Connect va fi o opțiune nouă în cadrul aplicației, care va putea fi folosită pentru transportarea obiectelor personale cu mașinile Uber. (FT)

9. Smartwatch-ul Galaxy Watch Active2 va putea măsura tensiunea arterială începând cu al treilea trimestru al anului, după ce aplicația Samsung Health Monitor a fost aprobată de autoritățile coreene de specialitate. (ZDNet)

10. Sonos lansează un serviciu de streaming radio. Sonos Radio va fi preinstalat și va oferi gratuit acces la peste 60.000 de posturi. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Google a anunțat Bard, un chatbot care va concura cu ChatGPT – Cronica de Tehnologie
Trump a ordonat un atac cibernetic împotriva Iranului – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău