Datele a 700 de milioane de utilizatori LinkedIn au fost scoase la vânzare pe un forum – Cronica de Tehnologie

1. Serverele și datele DoubleVPN, un serviciu VPN rusesc, care criptează de două ori informațiile transferate, trecându-le prin două VPN-uri, au fost confiscate în urma unei operațiuni a Europol. Serviciul rusesc ar fi facilitat criminalitatea cibernetică. (Bleeping Computer)

2. Zoom cumpără Kites, un startup german care dezvoltă tehnologii de traducere în timp real, cu ajutorul inteligenței artificiale. Cei 12 cercetători ai Kites vor ajuta la integrarea capacităților de traducere în aplicația de comunicare video. (VentureBeat)

3. Datele a 700 de milioane de utilizatori LinkedIn au fost scoase la vânzare pe un forum, incluzând nume, adrese și numere de telefon. La fel ca într-un caz anterior, nu este vorba de un atac, ci de parsarea datelor publice disponibile pe platforma deținută de Microsoft. (Privacy Sharks)

4. Windows 11 ar putea fi lansat pe 20 octombrie, conform unor indicii lăsate Microsoft, care nu a anunțat, încă, o dată exactă de lansare. Oficial, lansarea va avea loc înainte de sărbători, însă va dura mai multe luni până când update-ul va ajunge la toți utilizatorii de Windows 10. Între timp, a fost lansată prima versiune Preview. (Profit.ro)

5. Microsoft anunță un nou design pentru suita sa Office, care folosește aceleași principii grafice ca Windows 11, însă va fi disponibil și pe Windows 10. Va exista și o versiune nativă pe 64 de biți pentru sistemele cu soluții Arm. (The Verge)

6. Împreună cu OpenAI, Microsoft a dezvoltat un instrument bazat pe inteligență artificială, care poate recomanda programatorilor cod din aproape orice limbaj, fiind, însă, specializat în JavaScript, Python și TypeScript. GitHub Copilot va fi disponibil online și va putea fi folosit și de alte companii. (CNBC)

7. Serviciul de streaming pentru jocuri al Microsoft, xCloud, este disponibil în browser-ele web și poate fi folosit, fără o consolă, pe iPhone, iPad, macOS și PC. Pentru PC, Microsoft spune că serviciul este optimizat pentru Edge și Chrome. (The Verge)

8. Google anunță câteva măsuri pentru creșterea securității dezvoltatorilor de aplicații pentru Android. Autentificarea în doi pași va fi obligatorie pentru toate conturile de dezvoltator înregistrate în Play Store, la fel ca și completarea adresei fizice. (9to5google)

9. Didi a stabilit prețul acțiunilor pentru listarea la bursă la $14. Acest preț ar urma să ducă valoarea de piață a companiei chineze de ride-hailing la $67 de miliarde, sub ceea ce a reușit Uber, dar mult peste Lyft. (WSJ)

10. Netflix trebuie să plătească operatorilor mobili pentru traficul pe care-l face, a hotărât o instanță din Coreea de Sud. Decizia este interpretată de specialiști ca un indiciu că principiul neutralității internetului va fi slăbit în această țară. În ultimul trimestru din 2020, Netflix a fost responsabil de 4,8% din întreg traficul de internet din Coreea de Sud. (The Korea Herald)

Ți-ar mai putea plăcea
Google lucrează la un smartwatch pe care ar putea să-l lanseze anul viitor – Cronica de Tehnologie
Apple a redevenit liderul pieței de smartphone-uri în Q4 2021 – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău