Deficitul bugetar în 2020, 9,79% din PIB – Cronica de Business

1. Comerțul electronic a crescut cu 40,8% în 2020 în România, comparativ cu un procent de doar 14% așteptat, iar cota de piață a comerțului online de modă a crescut de la 19% la 29,5%. Este o creștere uriașă, care se întâmpla în mod normal în decursul a doi ani, dar pe care pandemia Covid-19 a accelerat-o foarte mult. (Profit.ro)

2. Producătorul de blugi Levi Strauss a înregistrat o cifră de afaceri de $1,39 miliarde în trimestrul încheiat pe 29 noiembrie 2020, în scădere cu 12% față de perioada similară din 2019. (CNBC)

3. Firma de private equity Blackstone va prelua asigurătorul de viață Allstate Life Insurance, pentru $2,8 miliarde. (Bloomberg)

4. Element Industrial, companie înființată de dezvoltatorii imobiliari Ionuț Dumitrescu și Muler Onofrei, încep un nou proiect, în zona Buftea Chitila, denumit parcul logistic Eli Park 3, cu o suprafață de 72.000 metri pătrați. Proiectul presupune o investiție totală de €37 milioane. (Profit.ro)

5. Execuţia preliminată a bugetului general consolidat la finele anului 2020 a înregistrat un deficit de 101,92 miliarde lei (9,79% din PIB). Creşterea deficitului bugetar aferent anului 2020, comparativ cu anul 2019, este explicată, pe partea venituri, de evoluţia nefavorabilă a încasărilor bugetare în perioada martie – decembrie din cauza crizei, precum şi ca urmare a amânării plăţii unor obligaţii fiscale de către agenţii economici pe perioada crizei (18,12 miliarde lei), de creşterea cu 2,72 miliarde lei a restituirilor de TVA, faţă de nivelul aferent perioadei ianuarie-decembrie 2019, pentru susţinerea lichidităţii în sectorul privat, precum şi de bonificaţiile acordate pentru plata la scadenţă a impozitului pe profit şi a celui pe veniturile microîntreprinderilor, în valoare de 0,9 miliarde lei. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Administratorul averii lui Patriciu vinde clădirea Banu Antonache – Cronica de Business
Toți generalii care au condus armata SUA în Afganistan se află în consiliile de administrație ale unor companii – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău