Ferrari, cel mai puternic brand global – Cronica de Business

1. Rețeaua de francize imobiliare Re/Max România a înregistrat în 2019 comisioane în valoare de €4,55 milioane, în creștere cu peste 50% față de anul precedent. Pentru anul curent, compania vizează o creștere de aproximativ 35% la nivelul comisioanelor înregistrate, până la €6,1 milioane. (Profit.ro)

2. Lucian Enaru va prelua de la 1 februarie poziţia de director general Schneider Electric România şi Republica Moldova, numire care vine la încheierea mandatului de patru ani al lui Marius Perşinaru. (News.ro)

3. Amazon rămâne cel mai valoros brand global pentru al treilea an consecutiv. Ferrari rămane cel mai puternic brand global, Tesla și Instagram cresc accelerat. (Profit.ro)

4. Veniturile gigantului IBM au atins valoarea de $21,64 miliarde în al patrulea trimestru al anului trecut, peste estimările analiștilor. (CNBC)

5. Chinezii de la Tencent au făcut o ofertă în valoare de £113,4 milioane pentru preluarea producătorului norvegian de jocuri Funcom. (Reuters)

Bonus:

6. Veniturile Bulgariei de pe urma vizitatorilor străini au crescut ușor, cu 0,02% în primele 11 luni din 2019, la €3,6 miliarde. (Profit.ro)

7. Investitorul activist Elliott Management a dezvăluit că deține o participație în valoare de $760 milioane în compania americană de utilități Evergy și vizează schimbarea managementului companiei sau explorarea unei fuziuni. (Bloomberg)

8. O firmă înființată în iulie anul trecut în România, controlată de o companie financiară din Polonia cu puternice legături în China, fondată și condusă de un fost funcționar al consulatului polonez din Shanghai devenit ulterior om de afaceri în Republica Populară Chineză, se află din toamna anului trecut în proces de achiziție a activelor industriale funcționale ale mai multor combinate metalurgice românești aflate în insolvență sau chiar faliment, care au fost deținute anterior de grupul rus Mechel. (Profit.ro)

9. Investitorul Melrose Industries se pregătește să vândă pachetul majoritar în divizia producătoare de echipamente de ventilație Nortek, tranzacția având o valoare de până la $3 miliarde. (Bloomberg)

10. Volumul investiţiilor imobiliare din România, anul trecut, borna de $1 miliard, totalizând aproximativ $1,06 miliarde, în creştere cu 7% faţă de nivelul înregistrat în 2018. (Bursa)

Ți-ar mai putea plăcea
Crédit Agricole ar putea ieși din România – Cronica de Business
Ant Group, cel mai mare IPO din istorie – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău