Democrații au început procedurile de destituire a președintelui Trump – Cronica dimineții

1. Preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a anunţat declanşarea procedurii de destituire a preşedintelui SUA Donald Trump. Pelosi a acuzat presiunile făcute de Donald Trump, în vara, asupra noului președinte al Ucrainei. (News.ro)

2. Ca răspuns la declanșarea procedurii de demitere, președintele Trump a anunțat autorizarea publicării transcrierii complete a convorbirii pe care a avut-o în iulie cu noul președinte al Ucrainei. (WSJ)

3. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut, cu ocazia vizitei de lucru în SUA, o întrevedere cu Secretarul General al OCDE, Angel Gurria. Premierul s-a întâlnit și cu secretarul american al Energiei, Rick Perry, prilej cu care a fost semnat Memorandumul de înţelegere între Guvernele României şi Statelor Unite privind cooperarea în domeniul nuclear civil. (News.ro)

4. Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a declarat că Opoziția are în prezent 238 de semnături pentru moțiunea de cenzură, dintre care 20 sunt parlamentari din ALDE. „În momentul acesta, știu că sunt 238 de semnături, față de cele 233 necesare. Din partea noastră, au fost 20 de semnături. (…) Asta înseamnă că trece”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu. (Hotnews)

5. Consiliul UE şi Parlamentul European au ajuns la un acord pentru desemnarea Laurei Codruţa Kovesi procuror-şef al Parchetului European. (News.ro)

6. Fostul ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei Valerian Vreme a fost achitat definitiv de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul Microsoft. Vreme a fost trimis în judecată de DNA în septembrie 2017 pentru abuz în serviciu şi fusese achitat şi în primă instanţă. (News.ro)

Cronica dimineții vă este prezentată de Vola Rambursabil. Vola.ro, cea mai mare agenție de turism online din România, anunță astăzi lansarea produsului „Vola Rambursabil”, o asigurare de călătorie prin care turiștii își pot recupera contravaloarea biletului de avion în proporție de 90%, în cazul în care nu mai pot călători din motive neacoperite de asigurările standard. Vola Rambursabil se aplica oricarui tip de bilet de avion si acoperă astfel situațiile cele mai diverse, de la problemele medicale minore, evenimente neprevăzute la locul de muncă, probleme personale și multe altele. Detalii aici.

7. Valoarea exporturilor de mașini și componente auto ale României a scăzut în prima jumătate a anului cu 1.8%. (CursdeGuvernare)

8. Angajații Uzinei Dacia din Mioveni, Argeș, au declanșat ieri o grevă spontană în timpul schimbului de dimineață, speriați de faptul că mai multe dispozitive robotizate care vor fi instalate în uzină au ajuns la sediul companiei. (Profit.ro)

9. Boston Dynamics va începe să închirieze roboții Spot, “faimoși” pe internet pentru felul în care își pot menține echilibru în condiții dificile. (TheVerge)

10. La 4 ani de când Organizația Mondială a Sănătății a declarat Delhi cel mai poluat oraș din lume, oficialitățile indiene au anunțat reducerea poluării cu 25%. (Link)

Fotografia dimineții – Președintele Trump și premierul britanic Boris Johnson la sediul ONU din New York. Saul Loeb/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Guvernul vrea să reînființeze școlile profesionale
Candidata Franţei la postul de comisar european a fost respinsă de două comisii ale Parlamentului European – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău