Departamentul de Stat al SUA: Guvernul României nu îndeplineşte standardele minime în ceea ce priveşte eliminarea traficului de persoane – Cronica serii

1. Departamentul de Stat al SUA consemnează în Raportul privind traficul de persoane 2020 că Guvernul României nu îndeplineşte standardele minime în ceea ce priveşte eliminarea traficului de persoane. Documentul arată că România rămâne o sursă principală pentru traficul în scopuri sexuale sau prin muncă în Europa, iar copiii reprezintă aproape 50% dintre victimele identificate ale traficului de persoane. Cazul ”Ţăndărei” şi modul în care acesta s-a finalizat este menţionat explicit în document. (News.ro)

2. Execuția bugetului general consolidat în primele cinci luni ale anului 2020 a înregistrat un deficit de 38,84 miliarde lei (3,59% din PIB). Aproape jumătate din minus este generat de sumele lăsate în mediul economic prin facilitățile fiscale și cheltuieli excepționale adoptate pentru combaterea efectelor epidemiei de COVID-19. (Profit.ro)

3. Americanii și-au reluat cheltuielile luna trecută, consumul crescând cu 8,2% comparativ cu aprilie. Creșterea este mai mult decât dubla raportat la orice altă creștere înregistrată din 1959, când au început măsurătorile, până în prezent. (WSJ)

4. În anul 2019, un număr de 10,51 milioane locuitori aveau locuințele conectate la sistemele de canalizare, aceștia reprezentând 54,2% din populația rezidentă a României. Comparativ cu 2018, 221.883 persoane au primit acces anul trecut. (Profit.ro)

5. Termenul de depunere a formularului ”Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoane fizice” a fost prorogat până la data de 30 iunie inclusiv, a informat ANAF. (News.ro)

6. Cardul de sănătate redevine obligatoriu din 1 iulie, cu excepţia consultaţiilor la medicul de familie şi la specialistul din ambulatoriu. (News.ro)

7. Huawei Technologies a anunţat că a obţinut autorizaţia oficială pentru construirea unui centru de cercetare şi dezvoltare în Anglia, în care va investi $1,2 miliarde. (News.ro)

8. Unul din cinci locuitori din Moscova are anticorpi la coronavirus, ceea ce sugerează că au fost infectați și vor avea imunitate pentru o perioadă de timp, a afirmat vineri viceprimarul din capitala Rusiei. (Hotnews)

9. Șeful departamentului bulgar de combatere a traficului cu droguri din cadrul instituţiei însărcinate cu lupta împotriva crimei organizate a fost arestat. El este suspectat de luare de mită şi colaborare cu traficanţii de droguri. (Link)

10. Utilizatorii Facebook vor fi atenționați când vor să posteze o știre prea veche, într-o nouă încercare a companiei americane de a reduce propagarea dezinformărilor. (Profit.ro)

Fotografia serii – Protestatarii americani au cerut ca inclusiv statuile, din D.C. și Boston, ce-l reprezintă pe președintele Abraham Lincoln eliberând un sclav să fie date jos. J. Scott Applewhite/AP, Steven Senne/AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Deficitul comercial a depășit 5 miliarde euro pe primul trimestru din acest an – Cronica serii
Liviu Dragnea va anunța duminică seara dacă va candida la Președinție – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău