Detalii despre noile iPhone-uri pe care Apple le va anunța săptămâna viitoare – Cronica de Tehnologie

1. Producătorii de componente pentru iPhone au “scăpat” cea mai mare parte a informațiilor despre iPhone-urile pe care Apple se pregătește să le prezinte, inclusiv prețurile probabile de vânzare. Toate detaliile le gasiți aici.

2. Paginile cu produse vechi de pe Amazon sunt deturnate de unii dintre comercianți, care încearcă să-și vândă astfel propriile produse. Aceștia se folosesc inclusiv de review-urile pozitive ale produselor pe care Amazon nu le mai vine, pentru a câștiga încrederea clienților. (The Verge)

3. Elon Musk și șeful Alibaba, Jack Ma, au discutat în cadrul conferinței World Artificial Intelligence din Shanghai despre noile tehnologii, inclusiv inteligența artificială. Cei doi au avut puncte de vedere diametral opuse aici – Musk se teme în continuare de amenințarea AI-ului, în vreme de Ma este convins că oamenii vor avea câștig de cauză. (Bloomberg)

4. Didi Chuxing va folosi mașini autonome pentru ride-hailing într-unul din cartierele din Shanghai. Utilizatorii vor putea alege din aplicație dacă vor o mașină autonomă sau una cu șofer. Până în 2021, Didi speră să lanseze acest serviciu și în afara Chinei. (Reuters)

5. Nokia este producătorul care lansează cel mai rapid update-uri de Android. Peste 95% dintre smartphone-urile Nokia vândute în ultimul an au primit deja Android Pie. În comparație, doar aproximativ un sfert dintre flagship-uri folosesc cea mai recentă versiune de Android. (Counterpoint Research)

6. Despre producția de iPhone-uri și Amazon Echo din noile fabrici Foxconn din India, unde muncitorii sunt plătiți cu $4 pe zi. Foxconn are deja două fabrici în India și mai vrea să construiască două pentru a-și reduce dependența de China în contextul războiului comercial cu Statele Unite. (Bloomberg)

7. Poliția franceză a neutralizat un botnet care mina monede virtuale și controla peste 850.000 de PC-uri infectate cu malware-ul Retadup. Conform poliției franceze, cei care au operat rețeaua au generat criptomonede în valoare de mai multe milioane de euro. (TechCrunch)

8. Maturizarea pieței dronelor scoate din afaceri startup-uri care au beneficiat de investiții însumate de sute de milioane de dolari, generând pierderi însemnate pentru firmele de capital. Pentru a supraviețui, unele startup-uri s-au reorientat către servicii. Cel puțin 67 de startup-uri din această nișă au fost vândute până acum. (Bloomberg)

9. Începând de luna aceasta, YouTube va înlocui cifra exactă de abonați ai unui canal cu o aproximare, măsură criticată de o parte a creatorilor de conținut. (Profit.ro)

10. Apple a lansat un program gratuit de înlocuire a ecranelor pentru smartwatch-urile sale din generațiile 2 și 3 construite din aluminiu. Programul vine ca urmare a riscului de crăpare “în situații rare”. (MacRumors)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft a lansat un preview al serviciului de streaming pentru jocuri xCloud – Cronica de Tehnologie
CNWE (Europa Centrală, de Vest și de Nord) a devenit cel mai activ bloc de criptomonede din lume – Cronica de Tehnologie