Deutsche Bank: Angajații care vor lucra de acasă și după terminarea pandemiei ar trebui să plătească o taxă zilnică de 5% – Cronica dimineții

1. ANAF a pregătit proiectul de ordin prin care stabilește procedura de aplicare a acordării eșalonării la plată în forma simplificată, pe 12 luni. Mecanismul eșalonării simplificate a fost introdus de guvern pentru a facilita achitarea obligațiilor fiscale în cazul firmelor care au amânat plata de taxe și impozite fără dobânzi și penalități, în baza facilității introduse de autorități în martie și extinsă recent până la 25 decembrie. (Profit.ro)

2. Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a explicat că ajutorul de 20% din cifra de afaceri pregătit pentru sectorul HoReCa va fi, cel mai probabil, aprobat de Guvern iniţial printr-un memorandum, astfel încât să fie notificată Comisia Europeană. După ce schema de ajutor va primi avizul CE, se va aproba prin OUG. Popescu precizează că absolut toată documentaţia va fi depusă online. (News.ro)

3. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa a propus, aseară, carantinarea municipiului Slobozia pentru 14 zile, începând din data de 12 noiembrie. Decizia a fost luată pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, după ce incidenţa cumulată a ajuns la 7,46 cazuri la mia de locuitori. (News.ro)

Una din Cronica de Business: Românul Daniel Dines, fondatorul „decacornului” româno-american UiPath, investește în noi startup-uri de tehnologie printr-un nou fond de capital de risc lansat de Seedcamp – Fund V – în valoare totală de £78 milioane de lire sterline. (Startup Cafe)

4. Angajații care vor alege să lucreze de acasă și după terminarea pandemiei ar trebui să plătească o taxă zilnică de 5%, aplicată la venituri. Propunerea vine din partea economiștilor de la Deutsche Bank, care consideră munca de acasă un privilegiu, iar taxa o necesitate pentru a strânge bani la buget. Veniturile astfel obținute ar urma să fie folosite în proiectele de finanțare a programelor de ajutorare a angajaților cu salarii mici, care nu pot lucra de acasă. Taxa s-ar justifica prin economia pe care o fac cei care lucrează de acasă neplătind transportul spre birou și masa de prânz. Alternativ, această taxă ar putea fi plătită de angajatorii care își vor păstra angajații să lucreze de acasă. (TheGuardian)

5. Georgia, unul dintre statele americane în care cursa prezidențială a fost extrem de strânsă, va efectua o renumărare manuală a tuturor voturilor de la alegerile din 3 noiembrie. Diferența cu care candidatul democrat, Joe Biden, a câștigat alegerile în acest stat a fost de sub 0,5%, 14.111 de voturi. Anunțul a fost făcut de Brad Raffensperger, secretarul de stat al Georgiei. (Link)

6. Autoritățile din Suedia au anunțat că vor impune restricții pentru prevenirea răspândirii COVID-19, pentru prima dată în țara nordică, de la începutul pandemiei. Este vorba despre un lockdown parțial care va începe din 20 noiembrie. Principalele măsuri se referă la interzicerea vânzării băuturilor alcoolice după ora 22.00 în baruri și restaurante, acestea urmând să se închidă la 22.30. (Ziare)

AdvertisementPromo: Vrei să fii mereu cu un pas înaintea tuturor? Pornește la drum cu un avantaj client de 8.087* euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Alege calitatea și confortul. Bucură-te de o soluție de mobilitate orientată spre viitor. Ofertă valabilă în perioada 5 octombrie – 31 decembrie 2020. Detalii despre campanie la partenerii autorizați Mercedes-Benz sau pe www.mercedes-benz.ro/Sprinter314

7. Republica Cehă, prima țară din UE care a decis toamna aceasta să închidă toate unitățile de învățământ, va redeschide şcolile primare pentru elevii din clasele I şi a II-a pe 18 noiembrie. Măsura e luată în contextul în care cele mai recente date medicale arată o scădere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus în această ţară, cel mai grav afectată din Europa de al doilea val al pandemiei de COVID-19. (G4Media)

8. Prețul apartamentelor din Londra a scăzut, în medie, cu peste $50.000 în ultimul an. Datele apar într-un studiu care a analizat, comparativ, prețurile la septembrie. (Bloomberg)

9. Guvernul spaniol a luat o decizie majoră pentru a opri creșterea accidentelor de circulație din orașe. Executivul va limita la 30 de kilometri pe oră viteza maximă cu care toate vehiculele pot circula pe străzile cu o singură bandă, în fiecare sens de mers, și chiar la 20 km / h circulația pe drumurile unde nu există nicio diferență clară între trotuar și drum. Limita actuală de 50 de kilometri pe oră va fi menținută numai pe drumurile cu două sau mai multe benzi pentru fiecare sens. (ElPais)

Una din Cronica Sportivă: România a învins aseară Belarus, într-un meci amical disputat la Ploiești, cu scorul de 5-3. La pauză, reprezentativa noastră a condus cu 4-0, la capătul unui joc concludent și pe alocuri entuziasmant, după golurile marcate de Mitrea 11, Răzvan Marin 20, Nedelcearu 31 şi Puşcaş 44. Am condus apoi cu 5-0, după al doilea gol al lui Nedelcearu (din min. 55), dar pe fondul unei joc mai slab și al schimbărilor, am primit trei goluri, reprezentativa din Belarus ratând și un penalty (au înscris: Kendysh 63, Bakhar 80 şi Klimovich 90+2). (Video)

10. Liderul PLUS Bucureşti, viceprimarul Capitalei Vlad Voiculescu, a anunţat că PSD contestă, la Dâmboviţa, sloganul de campanie al Alianţei USR PLUS „O Românie fără hoţie”, motivând că „dezavantajează toţi competitorii electorali”. Voiculescu publică şi o fotografie cu plângerea depusă de PSD Dâmboviţa la Biroul Electoral, social-democraţii afirmând că sloganul ”instigă la ură, xenofobie”. (News.ro)

Fotografia dimineții – Persoanele care nu poartă masca de protecție în spațiile publice, în Banda Aceh, Indonesia, sunt puse de forțele de ordine să facă flotări. Chaideer Mahyuddin/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Transporturilor: “Urmează să stabilim momentul la care metroul Drumul Taberei poate fi dat în exploatare cu călători” – Cronica dimineții
Pensiile vor crește anul următor cu rata inflației, la care se adaugă „cel mult” 50% din creșterea câștigului salarial mediu brut – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău