Prefab, profit de 11 mai mare la nouă luni – Cronica de Business

1. CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a vândut 62% din acțiunile sale în companie  – echivalentul a $5,6 milioane – în aceeași zi în care producătorul de medicamente a anunțat rezultatele studiului vaccinului COVID-19. (Profit.ro)

2. ByteDance, compania care deține platiforma social media TikTok, estimează încasări de circa $27 miliarde din publicitate în China în acest an. (Reuters)

3. Compania Semcorp, cu sediul în Shanghai, lideră mondială în producţia de folii separatoare necesare pentru acumulatoarele automobilelor electrice, îşi va deschide în Ungaria prima uzină din afara Chinei, valoarea investiţiei fiind de 65,5 miliarde de forinţi (€182,4 milioane). (News.ro)

4. Operatorul canadian de cazinouri Great Canadian Gaming va fi achiziționat de fondul de investiții Apollo Global Management, într-o tranzacție evaluată la circa $2,5 miliarde. (Bloomberg)

5. Compania de stat ADQ din Abu Dhabi va prelua o participartie de 45% în compania din domeniul agricol Louis Dreyfus, care are o istorie de 169 de ani. (Financial Times)

6.  Acțiunile Prefab au atins plafonul de creștere de 15% pentru o zi de tranzacționare, după ce compania a raportat pentru primele trei trimestre o cifră de afaceri de 73,13 milioane lei, cu 35,35% mai mare decât cea de 54,07 milioane lei din perioada similară, în paralel cu o majorare de peste 11 ori a profitului net. (Profit.ro)

7. Consiliul de administraţie al holdingului financiar polonez Getin Holding a luat decizia de a continua o posibilă vânzare a tuturor acţiunilor deţinute la Idea Bank România şi a încheiat un acord de consiliere financiară exclusivă cu banca internaţională de investiţii Rothschild. (News.ro)

8. Românul Daniel Dines, fondatorul „decacornului” româno-american UiPath, investește în noi startup-uri de tehnologie printr-un nou fond de capital de risc lansat de Seedcamp – Fund V – în valoare totală de £78 milioane de lire sterline. (Startup Cafe)

9. Ericsson şi-a stabilit un obiectiv de profitabilitate pe termen lung, după anul 2022, ce vizează o marjă EBITA de 15%-18% la nivel de grup. (News.ro)

10. Brokerul american de ipoteci online Better.com a închis cu succes o rundă de finanțare în valoare de $200 milioane, la o evaluare de $4 miliarde. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Tesla, profit de $16 milioane în primul trimestru – Cronica de Business
Listarea Aramco la New York, prea riscantă pentru board-ul companiei – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău