Dezvoltatorii de aplicații au câștigat aproape $32 de miliarde în primul trimestru al anului – Cronica de Tehnologie

1. Yahoo Answers se închide pe 4 mai, iar din 20 aprilie nu vor mai fi acceptate postări noi. Membrii platformei au până la 30 iunie să-și salveze datele de pe serverele platformei. (Profit.ro)

2. Clubhouse lansează Payments, o facilitate prin care creatorii pot fi plătiți de utilizatorii recunoscători. Clubhouse spune că nu va opri nimic din suma de bani plătită, însă cel care trimite banii va avea de plătit un comision către Stripe, operatorul de plăți. (Profit.ro)

3. Tim Cook a lăsat de înțeles, în cadrul unui podcast, că zvonurile privind dezvoltarea unei mașini autonome sunt adevărate. Șeful Apple a mai abordat și alte teme de interes, precum realitatea augmentată, scandalul cu Facebook și procesul cu Epic Games. (CNBC)

4. Google a câștigat procesul cu Oracle la Curtea Supremă, cu 6 voturi la 2, după ce Oracle avusese câștig de cauză la apel. Oracle cerea $9 miliarde de la Google, pentru folosirea codului Java în Android, în vreme ce Google a susținut că a respectat doctrina “fair use”. (CNBC)

5. Exoplanetele ar putea fi descoperite cu ajutorul picăturilor de ploaie, susțin cercetătorii de la Harvard. În funcție de forma, viteza de cădere și viteza de evaporare a picăturilor de ploaie, oamenii de știință cred că pot identifica planetele din afara sistemului nostru solar care pot sau nu să găzduiască viață. (Phys)

6. În decembrie, Google a cumpărat Dysonics, un startup de 3D audio, dar nu a anunțat oficial achiziția. Gigantul american deține acum brevetele startup-ului, iar angajații acestuia lucrează deja la produse audio, precum boxe inteligente și căști, pentru Google. (Protocol)

7. Următoarea versiune de Apple TV va avea suport pentru 120Hz, conform codului descoperit în versiunea beta de tvOS 14.5. Suportul nu va fi disponibil și pentru versiunile mai vechi, care folosesc conectori HDMI 2.0, unde rezoluția 4K este limitată la 60Hz. De pe urma creșterii ratei de refresh vor beneficia, în special, gamerii care dețin și un televizor cu 120Hz. (9to5mac)

8. Rusia a prelungit pedeapsa cu încetinirea vitezei pentru Twitter până pe 15 mai. Cele două părți au avut o întâlnire pe 1 aprilie, iar oficialii ruși recunosc, totuși, faptul că Twitter a făcut progrese în ceea ce privește viteza cu care este șters conținutul interzis. (Reuters)

9. După ce și-a anunțat ieșirea de pe piața smartphone-urilor, LG promite că, cel puțin unele din telefoanele companiei, vor primi update la Android 12. Anunțul este, însă, vag, cu multe portițe de scăpare, în funcție regiune, performanța device-urilor și alte criterii care pot fi schimbate în timp. (The Verge)

10. Dezvoltatorii de aplicații au câștigat aproape $32 de miliarde în primul trimestru al anului, în creștere cu 31% YoY. Diferența dintre App Store ($20.4 miliarde) și Google Play ($11.4 miliarde) a mai scăzut – magazinul celor de la Apple aduce cu 79% mai mulți bani decât concurentul operat de Google, față de 89% mai mult în urmă cu un an. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook Watch are peste 1,25 miliarde de utilizatori lunari – Cronica de Tehnologie
Calitatea fotografiilor făcute de iPhone 12 Pro Max este comparabilă cu cea obținută de camere cu senzori de patru ori mai mari – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău