Dezvoltatorii de jocuri video din România, afaceri de peste $200 milioane – Cronica de Business

1. Didi Chuxing Technology, corespondentul Uber din China și al treilea cel mai valoros “unicorn” din lume, cu Alibaba, Tencent și Uber printre acționari, se pregătește să se listeze la bursă, țintind o evaluare de peste $60 miliarde. (Profit.ro)

2. Gigantul Intel a ajuns la o înțelegere pentru a vinde o parte din divizia Nand, producătorul de memorii, companiei coreene SK Hynix. Tranzacția va avea o valoare de $9 miliarde. (Financial Times)

3. Producătorul auto General Motors va investi $2 miliarde în conversia fabricii pe care o deține în Tennessee, astfel încât să poată produce vehicule electrice. (Reuters)

4. Managerul de active canadian Brookfield Asset Management va achiziționa un portofoliu de 12,5 milioane de metri pătrați de birouri și spații de coworking de la compania indiană RMZ, pentru $2 miliarde. (Bloomberg)

5. Pentru prima dată în istoria industriei de game development din România, cifra de afaceri înregistrată de cele peste 100 de studiouri ce activează local a depășit $200 milioane. Suma reprezintă o creștere de 14,65% față de anul 2018. 59% dintre studiourile românești se află în București, 17% în Cluj-Napoca, 7% în Iași, 5% în Timișoara și 3% în Brașov, restul desfășurându-și activitatea în orașele mici ale țării. (Profit.ro)

6. Producătorul american de armament Lockheed Martin a înregistrat un al treilea trimestru peste așteptări și estimează vânzări în valoare de $65,25 miliarde pentru întregul an. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
58% dintre retailerii britanici, vânzări mai mici decât în august 2018 – Cronica de Business
Mackenzie Bezos a vândut acțiuni Amazon de $400 milioane – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău