Bursele din toată lumea au pierdut $3000 miliarde din capitalizări săptămâna trecută – Cronica de Business

1. Ministerul Finanțelor va analiza regimul pentru microîntreprinderi și va limita aria de aplicabilitate a acestuia, a declarat ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu. Modificările vor fi implementate gradual, în baza unei analize care va viza, de exemplu, limitarea fragmentării afacerilor pe mai multe firme, pentru a se încadra sub plafonul de 1 milion de euro care permite utilizarea impozitării pentru microîntreprinderi. (Profit.ro)

2. Compania americană Advanced Micro Devices (AMD), al doilea mare producator mondial de procesoare pentru computere, va deschide în România, la Iași, un nou centru de design, în care o echipă de ingineri va lucra la noi inovații hardware și software. Centrul este parte a strategiei companiei de a se dezvolta mai mult în Europa. (Profit.ro)

3. Bursele din toată lumea au pierdut $3000 miliarde din capitalizări săptămâna trecută. Valoarea companiilor listate pe aceste burse a ajuns la $115.600 miliarde, echivalentul a 136.5% din PIB-ul global.

4. Evergrande, dezvoltatorul real estate chinez, va vinde jumătate din acțiunile deținute în compania care administrează proprietăți către Hopson Development pentru $5+ miliarde. Anunțul a fost făcut în presa chineză, după ce atât Evergrande, cât și Hopson au solicitat oprirea de tranzacționare înainte de o tranzacție majoră. Evergrande se confruntă cu ceea ce ar putea fi una dintre cele mai mari restructurări din China, în condițiile în care are de acoperit datorii de $305 miliarde. (Reuters)

5. OPEC şi partenerii organizatiei, între care Rusia, se reunesc luni pentru a discuta cu cât să crească producţia pentru a reducere tensiunile din piaţă, unde perturbările livrărilor şi redresarea cererii după pandemia de coronavirus au urcat preţurile la peste $80. (News.ro)

6. Apple nu produce jocuri dar, conform unei analize WSJ, a generat un profit mai mare decât toți ceilalți mari jucători din acest domeniu la un loc: Microsoft/Xbox, Nintendo, Activision Blizzard sau Sony/PlayStation. Profitul Apple din cei 30% pe care-i oprește pentru tranzacțiile cu jocuri în App Store a fost de $8,5 miliarde în anul fiscal 2019. cu $2 miliarde mai mult decât al celor 4 playeri enumerați. (WSJ)

7. Tesla a livrat 241.300 vehicule electrice în trimestrul 3 peste așteptările analiștilor. Compania a depășit 2 milioane de vehicule livrate de la lansare până în prezent. (CNBC)

8. Google își anulează planul de a oferi conturi bancare utilizatorilor săi. Gigantul tech a colaborat cu Citigroup și alte bănci pentru conturi „Plex” care s-ar fi sincronizat cu sistemul Google Pay. (WSJ)

9. Rivian Automotive, producătorul de vehicule electrice care are ca acționari, printre alții, pe Amazon.com și Ford, a dezvăluit pierderi de aproape $1 miliard în prima jumătate a anului. Datele apar în prospectul pentru IPO al companiei. (Reuters)

10. Cheltuielile pe aplicațiile de mobile au crescut cu peste 15% în trimestrul 3, comparativ cu perioada similară a anului trecut, ajungând la aproape $34 de miliarde. În continuare App Store-ul Apple generează peste 60% din total. (Link)

Ți-ar mai putea plăcea
Dacia scade la jumătate în Marea Britanie – Cronica de Business
Banca Transilvania, profit net de 656,3 milioane de lei în primul trimestru – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău