Din cauza schimbărilor climatice, jumătate din plajele de nisip din lume ar putea dispărea până în 2100 – Cronica serii

1. Al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19 a fost confirmat azi la un bărbat de 47 de ani care a călătorit în acelaşi avion cu femeia din Timişoara, deja diagnosticată cu coronavirus. (News.ro)

2. China a anunțat că a înregistrat în ultimele 24 de ore cel mai mic număr de noi cazuri de infectări cu coronavirusul, din 20 ianuarie până în prezent: 125. (AP)

3. Banca Centrală Americană (FED) a redus dobânda de intervenție cu 0,5%, pe fondul epidemiei noului coronavirus și presiunilor venite din partea președintelui Donald Trump. (WSJ)

4. Autoritatea din Comunicaţii (ANCOM) a anunțat că vrea să organizeze licitaţia pentru tehnologia 5G până la sfârşitul trimestrului III al acestui an. (News.ro)

5. Rata șomajului a scăzut în ianuarie la 3,9%, date ajustate sezonier, de la nivelul de 4% înregistratat în luna precedentă, arată datele transmise marți de Institutul Național de Statistică. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: Numărul de firme (inclusiv PFA și societăți comerciale) înființate în ianuarie 2020 comparativ cu aceeași lună a anului 2019 a scăzut cu peste 37%. Înființările de SRL au înregistrat de asemenea o scădere importantă, de aproximativ 47%. (Profit.ro)

6. Astăzi au loc alegerile preliminare ale Democraților americani în 14 state: Alabama, Arkansas, California, Colorado, Mâine, Massachusetts, Minnesota, North Carolina, Oklahoma, Tennessee, Texas, Utah, Vermont și Virginia. Numărul de delegați din aceste state reprezintă aproximativ 34% din total. Sunt primele alegeri în care Michael Bloomberg va fi pe liste. (NBCNews)

7. Candidata USR la primăria sector 1, europarlamentarul Clotilde Armand, a transmis un mesaj intern colegilor din filială în care îi anunță că partenerii de alianță de la PLUS ridică pretenții prea mari și că, în aceste condiții, ”USR Sector 1 ar prefera sa participe singur la alegeri”. (G4Media)

8. Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății în guvernul Ciolos, a afirmat, după apariția în mediul online a unei decizii din 2015 care stabilește că tatăl său a fost colaborator al Securității, că acest document era probabil „păstrat pentru mai târziu”. El a admis că Vasile Voiculescu Iulian „nu e perfect și sigur a făcut greșeli”. (Hotnews)

9. Singura agenție națională de presă din Australia (Australian Associated Press, AAP) a anunțat azi că se va închide în luna iunie, după 85 de ani de activitate, din lipsă de rentabilitate. (Profit.ro)

10. Schimbările climatice și creșterea nivelului apelor oceanelor ar putea duce la dispariția a jumătate din plajele de nisip din lume până în 2100, potrivit unui studiu. (Profit.ro)

Fotografia serii: Dacia a prezentat astăzi modelul Spring, primul automobil electric al uzinei de la Pitești. Mașina va fi lansată în 2021 și va avea o autonomie de 200 km:

Ți-ar mai putea plăcea
Omenirea va genera 3,4 miliarde tone de deșeuri solide în 2050 – Cronica serii
Iohannis: Din 8 februarie se vor deschide majoritatea școlilor – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău