Numărul de firme înființate în ianuarie 2020 a scăzut cu peste 37% – Cronica de Business

1. Numărul de firme (inclusiv PFA și societăți comerciale) înființate în ianuarie 2020 comparativ cu aceeași lună a anului 2019 a scăzut cu peste 37%. Înființările de SRL au înregistrat de asemenea o scădere importantă, de aproximativ 47%. (Profit.ro)

2. Waymo, divizia de mașini autonome a Alphabet/Google, a anunțat că a obținut investiții de $2,25 miliarde, în prima serie făcută cu investitori din afara companiei. (VentureBeat)

3. Startup-urile IT din Europa, America de Nord, India și Asia de Sud-Est vor putea obține finanțări de la un nou fond de capital de risc, de 650 de milioane de dolari, lansat azi de o firmă de investiții rusă, care a finanțat, în trecut, companii de tehnologie ca Yandex și Delivery Hero, prezente și pe piața românească. (StartupCafe)

4. Complet Electro Serv (CES), producător și distribuitor de echipamente IT&C, parte a grupului Altex deținut de omul de afaceri Dan Ostahie, a primit avizul Consiliului Concurenței pentru a cumpăra RTC Proffice Experience, un furnizor de consumabile pen­tru birouri, cu afaceri în 2018 de peste 130 milioane lei, controlat, în proporție de peste 99%, de fondul suedez de investiții Oresa Ventures. (Profit.ro)

5. Cemacon Zalău (CEON) a realizat în 2019 venituri din vânzări de 143,01 milioane lei, cu 39,44% mai mari decât cele de 102,56 milioane lei obținute în exercițiul financiar precedent. În același interval de raportare, câștigul pretaxare EBITDA s-a majorat cu 55,06%, la 50,38 milioane lei, de la 32,49 milioane lei. (Profit.ro)

6. Președintele Donald Trump a reluat presiunile pe Rezervă Federală pentru o reducere „mare” a dobânzii de referință. Trump a dat exemplul Băncii Centrale din Australia care a luat decizia reducerii dobânzii din cauza coronavirusului. (CNBC)

7. Compania iSTYLE Retail România, retailer specializat Apple, a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri de €50 milioane, în creştere cu aproximativ 30%. (News.ro)

8. Deși și-a redus ușor veniturile, producătorul de utilaje agricole Mecanica Ceahlău și-a majorat cu peste 50% profitul net. (Profit.ro)

9. Robinhood, aplicația de brokeraj online, a suferit probleme tehnice grave ieri, chiar în momentul în care bursa americană era pe creștere. (Bloomberg)

10. O companie care operează un vas de croazieră-restaurant din orașul japonez Kobe s-a declarat ieri în faliment în urma impactului epidemiei de coronavirus care a provocat din ianuarie numeroase anulări ale rezervărilor, de teama noului virus. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
SoftBank a vândut acțiuni Uber de $2 miliarde – Cronica de Business
Producția de automobile în România a scăzut cu 14% în primele nouă luni – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău