Din decembrie, distanța Gara de Nord – Otopeni ar urma să fie parcursă în 15-17 minute – Cronica Știrilor Pozitive

1. Magistrala de metrou M5 din cartierul Drumul Taberei s-a deschis ieri, la aproape 9 ani de la începerea lucrărilor. (Hotnews)

2. Oamenii de ştiinţă asigură că au găsit posibile indicii de viaţă pe Venus, planeta cea mai apropiată de Pământ. Descoperirea este încă preliminară şi necesită confirmare, dar autorii studiului susţin că una dintre explicaţiile cele mai plauzibile pentru observaţiile lor este că există viaţă pe această planetă. (News.ro)

3. Un medicament pentru artrită reumatoidă al companiei Eli Lilly reduce perioada de recuperare a bolnavilor de Covid-19 spitalizaţi, dacă este administrat împreună cu tratamentul remdesivir. (News.ro)

4. Trachoma este principala cauză infecțioasă a orbirii din lume. Este, de asemenea, unul dintre cele mai mari succese de sănătate publică din toate timpurile. Conform celor mai recente date, numărul persoanelor cu risc de boală a fost redus cu 92% în ultimii 17 ani, de la 1,5 miliarde în 2002 la 137 milioane în 2020 și 13 țări au eliminat-o în totalitate. (Link)

5. Ministrul Transporturilor a declarat că linia de cale ferată Gara de Nord – Aeroportul Otopeni ar putea fi dată în folosință pe 12 decembrie, odată cu noul mers al trenurilor. Distanța Gara de Nord – Otopeni ar urma să fie parcursă în 15-17 minute. (Hotnews)

6. Gazele naturale s-au ieftinit în România, a declarat ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, care dă asigurări că prețul gazelor din iarna lui 2020 va fi mai mic decât prețul din iarna 2019. (Profit.ro)

7. Ministerul Sănătăţii a anunţat că a început campania anuală de vaccinare antigripală gratuită, prin distribuirea primei tranşe – 330.000 de doze – de vaccin la nivel naţional. În cadrul campaniei vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele de peste 65 de ani, cu boli cronice, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi femeile gravide. (News.ro)

8. Aleksei Navalnîi a anunţat că poate respira singur şi a postat prima imagine în care apare împreună cu familia după presupusa sa otrăvire cu noviciok. El se va întoarce în Rusia după ce-şi revine, a anunţă purtătoarea sa de cuvânt. (News.ro)

9. Un om de știință de top din China a anunțat că un vaccin pentru noul coronavirus va fi gata în noiembrie, întrucât testele clinice au progresat fără probleme și se fac pregătiri pentru producția de masă. (Link)

10. Deficitul contului curent al balanței de plăți a scăzut la 4,863 miliarde de euro în primele șapte luni ale anului, de la 6,038 miliarde de euro în perioada ianuarie-iulie 2019, potrivit datelor Băncii Naționale a României. (Profit.ro)

11. Vânzările din retailul chinez au crescut în august cu 0,5%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut. Este pentru prima oară în acest an când vânzările înregistrează o creștere. (CNBC)

12. Israel a semnat acorduri pentru normalizarea relațiilor diplomatice cu Bahrain și Emiratele Arabe Unite, într-o ceremonie care a avut loc la Casa Albă. (CNN)

13. Google anunță că a compensat toate emisiile de carbon realizate din 1998 până în prezent și este, conform șefului companiei, Sundar Pichai, prima mare companie care ajunge la acest nivel. Gigantul american, care este lăudat inclusiv de Greenpeace pentru progresul făcut, promite ca până în 2030 să folosească doar energie regenerabilă pentru birourile și centrele sale de date, urmând să creeze 12.000 de job-uri în următorii 5 ani. (BBC)

14. Facebook a lansat o funcție pentru Messenger, care le permite prietenilor și rudelor să urmărească video împreună. Watch Together este limitată la 8 persoane pe mobile și la 50 de persoane în cazul Messenger Rooms. (TechCrunch)

15. SpaceX va încerca să ducă nava Starship la o altitudine de peste 18.000 de kilometri cu ocazia următorului test. Noua versiune a prototipului Starship, SN8, va folosi flapsuri și un vârf în formă de con care va contribui la creșterea aerodinamicii. (TechCrunch)

16. După ce s-a luptat cu boala timp de 10 ani, fostul internaţional danez Brian Laudrup anunţat că s-a vindecat de cancer de limfom folicular. (News.ro)

17. Retailerul suedez H&M a anunțat un profit trimestral peste estimări, în contextul în care revenirea vânzărilor după ridicarea măsurilor de izolare a depășit așteptările. Retailerul a obținut, în trimestrul al treilea fiscal, un profit brut de circa 2 miliarde de coroane suedeze ($228 milioane), de cinci ori peste nivelul așteptat de analiști. (Profit.ro)

18. Patricia Țig a câștigat primul titlu WTA din carieră, cel de la Istanbul, după ce a învins-o în finală pe Eugenie Bouchard (Canada), scor 2-6, 6-1, 7-6 (4). Sportiva din România a ratat primele șase mingi de meci și de turneu, convertind-o, în tie-break-ul decisivului, pe cea de-a șaptea, și va urca, de azi, pe locul 58 WTA, cel mai bun al carierei. (Treizecizero)

19. Jucătorii CFR Cluj au mers, marţi, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase pentru a mulţumi personalului medical, care a tratat mai mulţi fotbalişti şi membrii ai staff-ului bolnavi de Covid-19. (News.ro)

Fotografia dimineții – Spectacol „făcut” de aurolele boreală pe cerul nopții în Finlanda. Alexander Kuznetsov/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Epidemia covid-19 este ”controlată” în prezent în Franţa – Cronica Știrilor Pozitive
Suedia mai are 30 de pacienți cu Covid-19 internați la Terapie Intensivă – Cronica Stirilor Pozitive
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău