Director OMS: Cazurile de reinfectare cu coronavirus în lume sunt „aproape irelevante din punct de vedere statistic” – Cronica dimineții

1. Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a averizat lumea să se pregătească pentru următoarea pandemie, cerând ţărilor să investească în sănătatea publică. Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus a afirmat luni că sănătatea populaţiei este „fundamentul stabilităţii sociale, economice şi politice”. (News.ro)

2. Maria Van Kerkhove, director tehnic la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) care se ocupă de Covid-19, a subliniat că pentru moment sunt „aproape irelevante din punct de vedere statistic” cazurile de reinfectare cu coronavirus în lume. „Din mai mult de 26 de milioane de infectări contabilizate în lume au fost doar câteva de reinfectare, până în prezent puţin relevante. În orice caz le studiem împreună cu laboratoarele din unele ţări”. (News.ro)

3. Ministerul Finanțelor a emis obligațiuni de 938 de milioane de lei cu scadența în noiembrie 2024 pe o cerere puternică din partea băncilor și la un randament în scădere. Băncile și alți investitori au depus oferte de 1,36 miliarde de lei, față de un prospect de 500 de milioane de lei. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: Samsung Electronics a bătut palma cu americanii de la Verizon și va construi rețeaua 5G pentru compania de telecomunicații. Tranzacția valorează $6,6 miliarde, iar coreenii de la Samsung profită de restricțiile impuse de administrația Trump chinezilor de la Huawei. (Financial Times)

4. Ministerul Afacerilor Interne a anunţat ieri noi măsuri pentru acordarea vizei de flotant, care au intrat deja în vigoare. Solicitantul trebuie să locuiască mai mult de 15 zile la locuinţa secundară, trebuie declarat motivul stabilirii reşedinţei şi, dacă sunt mai multe cereri la aceeaşi adresă, se fac verificări. Dacă în urma verificărilor se constată că persoana respectivă nu locuieşte efectiv la adresa declarată, solicitarea de reşedinţă se respinge. (News.ro)

5. Spania a devenit prima țară din UE care depășește 500.000 de cazuri de infectare cu noul virus, după ce a înregistrat 26.000 de noi cazuri în weekend. (Axios)

6. China a anunțat că exporturile în august au crescut cu 9,5%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, peste așteptările analiștilor. Importurile au scăzut cu 2,1%, rezultând un surplus de aproape $59 de miliarde. (CNBC)

7. Germania cere să fie informată unde se află opozanta belarusă Maria Koleșnikova, care potrivit anturajului său a fost ”răpită” luni dimineață, a declarat ministrul german al afacerilor externe Heiko Maas. (Ziare)

8. Americanii folosesc mai puțin mașină, în special cei care făceau naveta. În iunie, comparativ cu iunie 2019, autoritatea care gestionează autostrăzile a anunțat că s-a înregistrat un trafic cu aproape 60 de miliarde km mai puțini. În bani, acesta reducere a traficului înseamnă o economie de $758 milioane pe zi. (CNN)

9. Peste 800.000 de hectare au fost afectate anul acesta de incendiile din California, depășind recordul înregistrat în 2018. (TheGuardian)

10. Cu mai puțin de 60 de zile înaintea alegerilor prezidențiale, campania pentru realegerea lui Donald Trump a cheltuit mai mult de $800 milioane din cei $1,1 miliarde strânși de la începutul anului până în iulie. (NYTimes)

Fotografia diminetii – În statul american Colorado, incendiile, inghețul și ninsoarea se regăsesc în prognoza meteo:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – California și alte 15 state dau în judecata administrația Trump pentru a bloca “starea de urgență națională”
Cronica diminetii – Pentru prima oară, +50% din populația Pământului se află în clasa de mijloc

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău