Directorul Metrorex, întrebat dacă metroul din Drumul Taberei va circula din luna septembrie: Vom vedea – Cronica dimineții

1. Constructorii implicați în proiectul Magistralei de metrou Drumul Taberei au termen până luni să pună la dispoziția Metrorex graficul pentru probele de punere în funcțiune cu călători, a afirmat directorul general al Metrorex, Gabriel Mocanu. În momentul în care probele tehnologice cu trenurile de metrou sunt validate și sunt în regulă, poate pleca primul tren, coroborat cu probele aferente sistemului de siguranță pe detecție incendiu, stingere incendiu, efracție”, a susținut Mocanu. Potrivit acestuia, de obicei, durata probelor tehnologice variază între 4 și 6 săptămâni. Întrebat dacă circulă metroul în luna septembrie, Mocanu a răspuns: „Vom vedea”. (Profit.ro)

2. Coreea de Sud a anunțat în această dimineață 113 noi cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Este cel mai mare număr înregistrat la nivelul unei zile din 31 martie până în prezent. (Reuters)

3. Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că a declinat propunerea partidului Pro România de a candida la alegerile locale pentru postul de primar general al Capitalei. Rafila spune că expertiza sa în domeniul medical, în această perioadă de pandemie cauzată de coronavirus, este ”mai degrabă utilă” în zona de sănătate publică, decât în administraţie. (News.ro)

4. Prețul aurului a urcat, vineri, peste pragul de $1.900 pentru o uncie, pentru prima dată în ultimii 9 ani, în contextul în care tensiunile politice dintre SUA și China și îngrijorările privind perspectivele economiei globale alimentează cererea pentru active considerate sigure. (Profit.ro)

5. Zeci de mii de femei poloneze au ieșit în stradă să protesteze după ce ministrul Justiției a anunțat că Polonia ar trebui să iasă din Convenția de la Istanbul care previne și combate violența domestică. (Bloomberg)

Una din Cronica de Business: Twitter a raportat cea mai mare creştere anuală a numărului de utilizatori zilnici din istoria sa, de 34%, la 186 de milioane, depăşind estimările analiştilor. (News.ro)

6. Mii de persoane au protestat aseară la Budapesta împotriva restricționării libertății presei din Ungaria. Miercuri, proprietarii site-ului de știri index.hu, parteneri de afaceri ai premierului Orban, au forțat demiterea redactorului-șef Szabolcs Dull. Drept răspuns, întreaga echipă de conducere și aproape toți angajații și-au depus demisia vineri. (Ziare)

7. Fintech-ul britanic Revolut a atras $80 de milioane de la fondul american de investiții TSG Consumer Partners, după ce în luna februarie a strâns $500 milioane într-o rundă condusă de TCV, la o evaluare de $5,5 miliarde, menținută și acum. (Profit.ro)

8. McDonald’s a anunțat că, începând cu 1 august, va institui obligativitatea purtării unei măști de protecție în toate restaurantele din SUA. (WSJ)

9. Germania vrea să pregătească legislația pentru a permite circulația vehiculelor fără șofer, astfel încât constructorii auto să poată vinde mașini autonome de nivel 4 începând din 2021. (Profit.ro)

10. Doi americani au devenit milionari după ce unul dintre ei a câștigat marele premiu la loteria și și-a respectat înțelegerea făcută cu prietenul lui, acum 28 de ani, de a împărți câștigul. (SkyNews)

Fotografia dimineții – Un bărbat s-a plimbat ieri pe Oxford Street din Londra având doar o mască de protecție în jurul organului genital:

Ți-ar mai putea plăcea
Hackerii ruși ar fi spart serverele companiei ucrainiene Burisma, firmă implicată în scandalul demiterii lui Trump – Cronica dimineții
Cronica diminetii – Tariceanu: Voi susţine necondiţionat o decizie a coaliţiei de a demara procedura de suspendare a preşedintelui

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău