Disney ar putea pierde $1 miliard în fiecare lună – Cronica de business

1. Grupul anglo-german TUI, cel mai mare operator din domeniul turismului, a anunțat că va relua treptat operațiunile, însă ar putea tăia până la 8.000 de locuri de muncă la nivel global pentru a reduce costurile. (Profit.ro)

2. Sony așteaptă o scădere de cel puțin 30% a profitului operațional în acest an, până la cel mai mic nivel din ultimii patru ani, ca urmare a pandemiei de coronavirus. (Reuters)

3. Compania de stat Nuclearelectrica, care administrează centrala nucleară din Cernavodă, a realizat în primul trimestru din acest an un profit net de 215,05 milioane lei, în scădere cu 1,9%, în timp ce veniturile din exploatare au scăzut cu 6,1%, la 636,79 milioane lei, faţă de primul trimestru din 2019. (News.ro)

3. Banca indiană Kotak Mahindra a desemnat Bank of America și Morgan Stanley drept aranjori pentru vânzarea de acțiuni în valoare de $1 miliard. (Bloomberg)

4. Disney ar putea pierde $1 miliard în fiecare lună în care parcurile sale sunt închise, estimează analiștii. (CNBC)

5. Maersk, cel mai mare transportator maritim de containere, vede o scădere-record de 25% a volumelor în acest an. (Financial Times)

Bonus:

6. Aston Martin a înregistrat o pierdere înainte de taxe de £119 milioane în primul trimestru al anului, în timp ce veniturile au scăzut cu 60%, până la valoarea de £79 milioane. Compania a vândut doar 578 de mașini în perioada menționată, versus 1.057 în primul trimestru din 2019. (Telegraph)

7. Compania din industria aeronautică Aerostar Bacău a realizat în primele 3 luni ale acestui an o cifră de afaceri de 99,32 milioane lei, în creștere cu 3,41% față de peroada similară a anului trecut, iar 91% din business, respectiv 90,96 milioane lei, o reprezintă exporturile. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Romania in 1992 – Cronica 30
Bonusurile șefilor de mari bănci din Marea Britanie vor fi donate – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău