Vânzarea de produse cosmetice second hand, noul trend în beauty? – Cronica de Business

1. Companiile australiene au anunțat deja fuziuni și achiziții în valoare de $640 milioane în 2020, în creștere cu 58% față de perioada similară a anului trecut. (Bloomberg) 2. Cifra nu include preluarea companiei AirTrunk de către Macquarie Infrastructure & Real Assets pentru $2,1 miliarde. (Bloomberg)

3. Omul de afaceri Dragoș Anastasiu a adus, în vară,  la Green Village, resortul pe care îl deține în localitatea Sfântu Gheorghe din Delta Dunării, opt angajați din Sri Lanka și vrea acum să mărească la 30 numărul de salariați aduși din din această țară. (Profit.ro)

4. Evgeny Nikolsky este noul general manager al producătorului de țigarete JTI România, Moldova şi Bulgaria. Acesta a preluat funcţia de la Mark Rock, care va conduce în continuare JTI Germania. (News.ro)

5. Spirit Aerosystems, producător de componente pentru Boeing 737 Max, va renunța la 2.800 de angajați, în contextul în care nu poate estima când vor fi repuse în funcțiune aeronavele. (CNBC)

Bonus:

6. Gigantul saudit Aramco a strâns $29,4 miliarde în urma IPO-ului, după ce a majorat numărul de acțiuni vândute. (Reuters)

7. Omul de afaceri Adrian Polec, proprietarul grupului Apx Hotels, a cumpărat un teren în centrul Bucureștiului de la Gek Terna, unul dintre cei mai mari constructori din Grecia, și pregătește deja actele pentru a construi aici un hotel cu 14 etaje, cel mai mare din lanțul său hotelier. (Profit.ro)

8. Lime se retrage de pe 12 piețe și concediază 14% din angajați. (Startup Cafe)

9. Vânzările Ford în China, a doua cea mai mare piață pentru companie la nivel global, au înregistrat o a treia scădere anuală consecutivă în 2019, de data aceasta de 26,1%. (Reuters)

10. Grupul OTP Bank din Ungaria poartă discuţii cu mai multe bănci concurente pentru vânzarea subsidiarei sale din Slovacia. (News.ro)

11. Industria de beauty se așteaptă ca noul trend al anului să fie vânzarea de produse cosmetice second hand. (Vogue Business)

12. Proinvest Paşcani, o firmă care prelucrează oţelul, vrea să împrumute €30 milioane de pe Bursă dintr-un program de investiţii de €100 milioane. Firma deţinută de familia Sandu are şapte fabrici în Paşcani cu afaceri de 150 milioane lei în 2019. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
România în 2006 – Cronica 30
România în 1993 – Cronica 30
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău