Doar 64 de paturi ATI pentru pacienții cu Covid-19 erau vineri disponibile în București – Cronica dimineții

1. Din cele 1300+ de paturi ATI anunțate de autorități pentru pacienții internați cu Covid-19, doar 64 erau vineri în București. Practiv 64 de paturi a fost “capacitatea maximă de terapie intensivă COVID-19”, atinsă vineri în Bucureşti, conform informației oficiale de la Ministerul Sănătății. (Libertatea)

2. Spitalul modular construit de Asociatia „Daruieste Viata” in curtea Spitalului Elias din Capitala nu este nici acum folosit la capacitate maxima, tratand in acest moment doar cateva cazuri usoare, asta desi exista posibilitatea de a trata 38 de pacienti ce necesita ingrijire ATI. In acest timp, sectiile ATI ale spitalelor COVID din Bucuresti sunt deja la capacitate maxima – unii pacienti fiind deja transportati cu elicopterele in alte orase. (Ziare)

3. Vaccinul pentru Covid-19 al companiei Moderna ar putea fi disponibil pentru utilizare pe scară largă până la sfârşitul anului, au declarat luni oficiali ai companiei americane. Compania a anunţat începerea fazei finale a unui studiu clinic pe 30.000 de participanţi, pentru demonstrarea siguranţei şi eficacităţii, acesta fiind ultimul obstacol înainte de obţinerea aprobării din partea autorităţilor de reglementare. (News.ro)

Una din Cronica de Business: Banca de investiții Goldman Sachs va adopta un sistem de evaluare a performanței angajaților care este așteptat să determine că aproximativ 10% din cei 39.000 de salariați ai instituției sunt sub nivelul așteptat, astfel deschizând ușa la noi concedieri. (Reuters)

4. Alocațiile pentru copii vor fi majorate cu circa 15% din luna august, urmând ca la 1 ianuarie să urmeze o altă creștere, a anunțat ministrul Finanșelor, Florin Cîțu. (Profit.ro)

5. Valoarea producției agricole a scăzut în 2019 cu 3,8% în termeni reali față de anul precedent, potrivit datelor semidefinitive comunicate de INS. În termeni nominali, producția ramurii agricole în preţuri curente a urcat la cea mai mare valoare din acest deceniu (aproape 90 miliarde de lei) dar a fost mică decât în 2018 din cauza scumpirii produselor, care a determinat scăderea în termeni reali. (Cursdeguvernare)

6. Aproape 70.800 de persoane au încasat în iunie pensie de serviciu plătită de Casa de Pensii Sectorială a MAI, cel mai ridicat nivel din ianuarie 2017 încoace. Pensia medie a scăzut sub 4900 lei. (Economica)

7. Preţurile aurului au atins luni niveluri record, pe fondul pandemiei de coronavirus şi a tensiunilor comerciale dintre SUA şi China, care au crescut interesul investitorilor pentru metalul preţios. Aurul spot a fost cotat în creştere cu peste 2%, la circa $1.941,11 uncia, după ce în timpul tranzacţiilor a atins $1.943,92 dolari uncia. Aceste niveluri au eclipsat nivelul record precedent, atins în septembrie 2011. Contractele futures pentru aur au avansat la rândul lor cu 2%, la $1.938,70 uncia. (News.ro)

8. Dictatorul nord corean Kim Jong Un a anunțat că țara să nu vă mai fi atrasă în conflicte armate deoarece arma nucleană îi garantează siguranța. Declarația a fost făcută la aniversarea a 67 de ani de la terminarea rărzboiului dintre cele două Corei. (Reuters)

Una din Cronica Externă: Într-un sondaj recent efectuat în peste 100 de țări, Germania este evaluată ca prima putere globală, pentru al treilea an consecutiv. Pe locurile următoare se clasează SUA, China și Rusia. (Euronews)

9. Operatorii din turism anunță reduceri de 30-35% la vacanțele last minute în Turcia. Vacanțele în Turcia au început, teoretic, de luni, 27 iulie. Turcia nu cere prezentarea unor teste negative pentru Covid-19. (Ziare)

10. Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, le-a cerut compatrioților săi să înceapă să slăbească, pentru a lupta mai bine împotriva efectelor crizei sanitare covid-19. Guvernul a anunțat un mare plan detaliat în lupta împotriva obezității în Regatul Unit – prin care interzice publicitatea la junk-food, impune detalierea caloriilor în meniuri și prescrierea medicală a plimbatului cu bicicleta, între altele. (Ziare)

Fotografia dimineții – Kim Jong Un le-a oferit pistoale șefilor armatei nord coreene. KCNA via KNS/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Erste Group vede euro la 4,8 lei anul viitor
Ministrul Sănătății: În București nu se testează suficient – Cronica dimineții
Un comentariu
  • iul. 28,2020 la 2020-07-28T11:03:59+03:000000005931202007

    […] bucurești există 64 de paturi ATI pentru bolnavii de covid. 64! la o populație agregată de vreo 3 milioane de oameni. Și dacă […]

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău