Dobânzile practicate de bănci la credite au scăzut semnificativ în aprilie – Cronica dimineții

1. Dobânzile practicate de bănci la credite au scăzut semnificativ în aprilie, în condițiile reducerii ratelor interbancar, în timp ce dobânzile la depozite au rămas nemodificate. Marja de câștig a băncilor pentru afacerile noi a scăzut sub 4% pentru prima oară în aproape 10 ani. (Profit.ro)

2. Guvernul a adoptat modificări la actul normativ care reglemenează accesul pe plajă, stabilindu-se că persoanele care doresc să stea la plajă fără şezlonguri, la malul mării, trebuie să respecte aceleaşi reguli ca şi persoanele care fac plajă în zona amenajată. Totodată, a fost inclusă posibilitatea de exceptare de la obligaţia izolării la domiciliu pentru persoane care se întorc din unele ţări, cu risc scăzut de coronavirus, în urma evaluării unor criterii epidemiologice. (News.ro)

3. Numărul total de vehicule rutiere înmatriculate în circulație, în evidențele Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor la 31 decembrie 2019, a fost de 8.749.390 vehicule. 78,1% aparțineau persoanelor fizice. Din numărul total de vehicule rutiere înmatriculate în circulație, 78,6% aveau o vechime mai mare de 10 ani. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: Ebay și-a revizuit în creștere estimările pentru acest an și așteaptă venituri de $2,75-$2,8 miliarde în al doilea trimestru, în contextul în care izolarea i-a făcut pe oameni să comande mai mult prin intermediul platformei de e-commerce. (Reuters)

4. Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a lansat un apel la ridicarea până la sfârşitul lui iunie a tuturor restricţiilor şi controalelor la frontierele interne ale UE introduse pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19. (Hotnews)

5. O treime din persoanele infectate cu noul coronavirus în Spania sunt asimptomatice, potrivit unui nou studiu de seroprevalenţă condus de Guvern, care confirmă că 5,2% din populaţie a fost contaminată. (News.ro)

6. Numărul deceselor cauzate de Covid-19 în Brazilia l-a depășit pe cel al Italiei. Brazilia a devenit a treia țară din lume, după numărul deceselor provocate de noul virus. (Reuters)

Promo: Mercedes-Benz Vito Furgon si Tourer, Sprinter 3,5t si 5t, Clasa V si Clasa X din stoc cu rate de leasing gratuite 4 luni, asigurare CASCO gratuita 6 luni si pachetul de 6 revizii cu 25% discount, pana la 30 septembrie. Oferta este supusa unor termene si conditii si este valabila prin Mercedes-Benz Leasing IFN S.A. Detalii la partenerii autorizati.

7. Bulgaria va elimina toate restricţiile impuse în urma pandemiei de COVID-19 începând din 15 iunie, inclusiv purtarea obligatorie a măştilor de protecţie în spaţiile publice închise, a informat joi guvernul de la Sofia. De la 1 iunie, Bulgaria primește călători din spațiul UE fără a le mai impune intrarea în carantină. (Link)

8. Elon Musk (Tesla, SpaceX), a scris un tweet în care a atacat Amazon spunând că monopolurile sunt rele pentru piață, iar Amazon trebuie spart în mai multe companii mai mici. Musk e în competiție cu Jeff Bezos, fondator și CEO Amazon, cel mai bogat om din lume, a cărui companie, Blue Origin, își propune să lanseze oameni în spațiu. (Bloomberg)

9. Doi adolescenți britanici, un băiat și o fată de 17, respectiv 16 ani, au fost arestați după ce au lovit un adolescent afroamerican. Acesta a refuzat să îngenuncheze și să le lingă pantofii sport celor doi. (BBC)

10. Jake Paul, un YouTuber cu 20 de milioane de abonați, a fost sub acuzare după ce materiale video cu el participând la jefuirea unui mall din Scottsdale, Arizona, au circulat în mediul online. (BBC)

Fotografia dimineții – Hong Kong, în această noapte, comemorand 31 de ani de la masacrul din piața Tienanmen deși autoritățile au interzis orice manifestație:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Parlamentul britanic a preluat controlul Brexitului de la Theresa May
România a construit un singur aeroport în ultimii 30 de ani – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău