Vânzările Gap au scăzut cu 43% – Cronica de Business

1. Vânzările globale de smartphone-uri vor scădea cu aproape 12% în acest an, la 1,2 miliarde de unități, potrivit estimărilor firmei de cercetare a pieței IDC, care a motivat acest declin prin cheltuielile mai mici ale consumatorilor din cauza impactului economic al crizei coronavirusului. (Profit.ro)

2. Ebay și-a revizuit în creștere estimările pentru acest an și așteaptă venituri de $2,75-$2,8 miliarde în al doilea trimestru, în contextul în care izolarea i-a făcut pe oameni să comande mai mult prin intermediul platformei de e-commerce. (Reuters)

3. Japonezii de la SoftBank au lansat un fond de $100 milioane pentru a investi în business-uri cu fondatori de culoare. (Tech Crunch)

4. Vânzările brandului de îmbrăcăminte Gap au scăzut cu 43% în primul trimestru al anului față de perioada similară a anului trecut, până la valoarea de $2,11 miliarde, pe fondul pandemiei. (CNBC)

5. Pfizer, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, va investi $500 milioane în mai multe companii de dimensiuni mici şi medii de biotehnologie, listate la bursă şi care desfăşoară programe de testare clinică a unor medicamente. (News.ro)

Bonus:

6. Șeful Tesla, Elon Musk, este de părere că Amazon ar trebui împărțit în mai multe companii, în contextul în care gigantul condus de Jeff Bezos are o poziție de monopol. (Reuters)

7. Tot despre Amazon: Gigantul este în discuții pentru achiziția unei paricipatii în valoare de cel puțin $2 miliarde în operatorul indian de telefonie mobilă Bharti Airtel. (Reuters)

8. Lukoil, al doilea producător de petrol din Rusia, a înregistrat în primul trimestru din 2020 pierderi nete de 46 miliarde de ruble ($668,99 milioane), comparativ cu un profit net de 149,3 miliarde de ruble consemnat în urmă cu un an. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Amazon ar putea prelua studioul de filme MGM – Cronica de Business
Profitul net al OMV Petrom a crescut de peste 5 ori în primele 9 luni ale anului – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău