Doctor Strange in the Multiverse of Madness, în weekend la cinema – Cronica de Divertisment

1. Singura premieră în cinematografele din România este “Doctor Strange in the Multiverse of Madness” (“Doctor Strange in Multiversul Nebuniei”), cea mai nouă producție din universul Marvel. Doctorul Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) folosește o vrajă interzisă care deschide poarta către Multivers, inclusiv către o versiune alternativă a lui însuși, iar amenințarea adusă de acest eveniment pare prea mare chiar și pentru puterile combinate ale lui Strange, Wong și Wanda Maximoff.

2. Festivalul de film UrbanEye Film Festival va avea loc în perioada 11-15 mai la Cinema Arta din Cluj-Napoca. Ediția din acest an a festivalului, desfășurat în premieră la Cluj-Napoca, are ca subiect central o serie de filme despre distrugerea orașelor și ce presupune reconstruirea lor. Vor exista însă și proiecții cu filme despre dezvoltare urbană sau locuire. Prețul unui bilet pentru orice film inclus în festival este de 20 lei, iar un abonament cu acces la toate producțiile este 75 lei. (Eventbook)

3. Festivalul Filmului European a început joi și continuă în București până în 11 mai cu o serie de proiecții care au loc la Cinema Elvire Popesco și Cinemateca Eforie. Printre filmele care vor rula în cadrul festivalului se numără “The Last Austrians”, “America Latină” sau “Broadway”, iar biletele au prețuri cuprinse între 10 lei și 20 lei. (Evenbook)

4. Trupa rock Vunk va susține sâmbătă, 7 mai, începând de la ora 21:00, un concert la Euphoria Music Hall din Cluj-Napoca. Accesului publicului este permis după ora 19:00, iar prețul unui bilet este de 49 lei. (IaBilet)

5. Mai multe trupe rock vor concerta astăzi și sâmbătă în Brașov la Rockstadt, în cadrul unui festival dedicat formațiilor din localitate. Pe lista trupelor participante s-au înscris Hteththemeth, Ktera, League of Shadows, Mauna Sol sau Underwaves, iar prețul unui abonament pentru ambele zile de concerte este 90 lei. (IaBilet)

Bonus: Disney+ a publicat un nou trailer pentru noul serial „Obi-Wan Kenobi” inspirat din Universul Star Wars. Trailer-ul îl arată pe Obi-Wan în timp ce încearcă să-l convingă pe Owen Lars să-i permită să-l antreneze pe tânărul Luke Skywalker. Serialul va avea numai 6 episoade, iar premiera este programată pentru vineri, 27 mai.

6. Documentarul “Wood Industry: A Business Against Nature” din 2020 are sâmbătă premiera pe Netflix. Realizată de trei femei, printre care și românca Monica Lăzurean-Gorgan, producția cercetează defrișările de pădure realizate în România de compania austriacă Schweighofer. De asemenea, documentarul abordează practici similare din Siberia și Peru. (Lampoon Magazine)

7. Documentarul “The Big Conn” are astăzi premiera pe platforma Apple TV+. Producția în patru episoade prezintă cazul lui Eric C. Conn, un avocat care a reușit să fure peste 550 de milioane de dolari de la Guvernul american prin intermediul programului de Social Security prin care SUA oferă protecție persoanelor care se retrag din activitate sau suferă o dizabilitate.

8. Documentarul britanic “Elon Musk: The Real Life Iron Man”, produs în 2018, are premiera pe platforma de streaming Netflix sâmbătă, 7 mai. Documentarul pune accent pe povestea vieții lui Musk și pe ideile sale despre tehnologii de transport, inteligență artificială și cucerirea spațiului cosmic.

9. Primul sezon al serialului maghiar “The Informant” poate fi urmărit pe platforma HBO Max. Acțiunea se petrece în Ungaria anului 1985, când planurile lui Geri pentru primul an de facultate sunt bulversate după ce Securitatea îl șantajează pentru a-l spiona pe Zsolt Száva, un lider care promovează democrația.

10. Concertul trupei rock Riverside programat la Cluj-Napoca în 2020 și amânat din cauza pandemiei a fost reprogramat pentru 6 septembrie 2022. Prețul unui bilet este de 85 lei. Concertul face parte dintr-un turneu prin care trupa poloneză sărbătorește 20 de ani de activitate și include un concert și la București în 5 septembrie. (IaBilet)

Bonus 2: În acest weekend are loc la Iași prima ediție a Romanian Mental Health Film Festival, primul festival de film din România dedicat sănătății mintale. În total vor avea loc 8 proiecții de film și 3 sesiuni de dialog pe teme legate de sănătatea mintală. (RMHFFest)

Ți-ar mai putea plăcea
Seria de filme „Rocky” cu Sylvester Stallone, din 1 mai pe HBO Go – Cronica de Divertisment
Prima premieră în cinematografele din România după perioada de pauză – Cronica de Divertisment

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău