Filmul Killers of the Flower Moon cu Leonardo di Caprio și Robert de Niro, în premieră la cinema – Cronica de Divertisment

1. Filmul western “Killers of the Flower Moon” (“Crimele din Osage County: Bani însângerați”) cu Leonardo di Caprio și Robert de Niro în rolurile principale are astăzi premiera la cinema. Acțiunea se petrece la începutul secolului XX, când nativii americani Osage se îmbogățesc datorită petrolului, pentru ca apoi să devină ținta unor interlopi. Filmul este regizat de Martin Scorsese și este narat prin intermediul unei povești de dragoste între interlopul Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) și nativa americană Mollie Kyle (Lily Gladstone).

2. Cei mici pot vedea la cinema animația “Trolls Bind Together” (“Trolii: Se strânge trupa”), în care cuplul format din Poppy și Ciot se aventurează în căutarea unuia dintre frații lui Ciot, care a fost răpit de doi răufăcători.

3. Al doilea sezon al serialului “30 Coins” (“30 de arginți”) va avea premiera pe platforma HBO Max luni, 23 octombrie. Părintele Vergara fuge de propriul trecut, dar Diavolul îl urmărește pentru a recupera o comoară: una dintre cele 30 de monede pentru care Iuda l-a trădat pe Iisus Hristos. A venit vremea să-l confrunte din nou, însă de data asta este pregătit.

4. Noul serial italian istoric “The Lions of Sicily” (“Leii din Sicilia”) va avea premiera pe Disney+ miercuri, 25 octombrie. Producția spune povestea familiei de antreprenori Florio din Sicilia anilor 1800, care se ocupa cu exportul de produse siciliene.

5. Documentarul “Vjeran Tomic: The Spider-Man of Paris” are astăzi premiera pe platforma de streaming Netflix. Hoțul Vjeran Tomic spune povestea reală a jafului de la Muzeul de Arta Modernă din Paris din 2010, considerat cel mai mare jaf din istoria Franței.

Bonus 1: Warner Bros. Discovery a anunțat că noua platformă de streaming Max, care va înlocui actualul serviciu HBO Max, va fi lansată în România în primăvara anului 2024. În plus față de actualul HBO Max, noua platformă Max va oferi inclusiv conținut sportiv în format live-streaming preluat de la postul de televiziune Eurosport, care transmite în direct cele patru turnee de tenis de Grand Slam, Turul Franței la ciclism, Jocurile Olimpice de la Paris 2024 sau sezonul integral de snooker. (Hollywood Reporter)

6. Documentarul “Life on Our Planet” va putea fi urmărit pe Netflix începând de miercuri, 25 octombrie. Producția folosește cele mai noi tehnologii pentru a prezenta publicului o serie de specii care între timp au dispărut de pe Pământ.

7. Filmul documentar “The Pigeon Tunnel” are astăzi premiera pe platforma Apple TV+. Documentarul spune povestea lui David Cornwell, cunoscut mai degrabă drept John le Carre, un fost angajat al serviciilor secrete MI5 și MI6 din anii ‘50 și ‘60 care ulterior a devenit scriitor de romane de spionaj.

8. Documentarul “Jamie vs. Britney: The Father Daughter Trials” (“Jamie contra Britney: Tată contra fiică”) va putea fi urmărit pe HBO Max începând de marți, 24 octombrie. În cele două episoade ale sale, documentarul abordează procesul dintre Britney Spears și tatăl ei din ambele perspective.

https://www.youtube.com/watch?v=dNQWvdsyXUM

9. Astăzi începe la București festivalul Les Films de Cannes à Bucarest, care va avea loc până în 29 octombrie la Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Cinemateca Eforie și Cinema Union. Printre filmele proiectate se numără “MMXX”, cel mai recent film al regizorului Cristi Puiu, sau “Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii”, film regizat de Radu Jude care este nominalizarea României pentru Premiile Oscar 2023. (Eventbook)

10. Festivalul Astra Film Festival are loc la Sibiu până la sfârșitul acestei săptămâni. Printre producțiile acestui an se numără “Întâlnindu-l pe Zelenski”, care prezintă viața președintelui ucrainean, “20 de zile în Mariupol”, “La început a fost minciuna” sau “Dulcele sărut al pământului”. Festivalul dedicat filmelor documentare a ajuns la cea de-a 30-a ediție, iar unele producții vor putea fi urmărite și pe platforma online. (Astra Film Festival)

Bonus 2: Netflix a anunțat o nouă creștere de prețuri pentru unele planuri tarifare în Statele Unite, Marea Britanie și Franța. În Franța, abonamentul premium de 18 de euro a fost scumpit la 20 de euro. În România, cel mai scump abonament Netflix este în prezent 12 euro. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
„The Lord of the Rings: The Rings of Power” are astăzi premiera pe Amazon Prime Video – Cronica de Divertisment
Thrillerul The Exorcism cu Russell Crowe are premiera la cinema – Cronica de Divertisment