Documentarul România sălbatică, disponibil pe HBO Max – Cronica de Divertisment

1. Animația “Where Is Anne Frank” (“Unde este Anne Frank?”) are astăzi premiera în cinematografe. Producția urmărește călătoria lui Kitty, prietena imaginară a lui Anne Frank, căreia cea din urmă îi dedică jurnalul său. Pe cât de mult o șochează lumea modernă, pe-atât este Kitty de încântată de contactul cu moștenirea lăsată de Anne.

2. Dacă îți plac animațiile japoneze, alternativa este “Jujutsu Kaisen 0”, care pornește de la premisa că, în copilărie, Orimoto Rika a murit într-un accident de mașină chiar în fața celui mai bun prieten al ei, Okkotsu Yuta. Ulterior, Okkotsu a început să-și dorească și el să moară după ce a suferit de pe urma blestemului Rikai.

3. Rețeaua HappyCinema propune și documentarul “Tutankhamun: The Last Exhibition” (“Tutankhamon – Ultima expoziție”), care prezintă viața faraonului și modul în care au fost mutate 150 de comori ale sale pentru a fi prezentate în cadrul celei mai mari expoziții dedicate acestuia.

4. Festivalul de film montan BANFF Centre Mountain Film Festival World Tour România 2022 are loc marți, 24 mai, la Cluj-Napoca, când vor fi proiectate 9 filme cu tematică montană. Pe lângă sporturi deja consacrate precum schi, cățărare, caiac, trasee pe bicicletă, cei din sală vor avea ocazia să asiste la filmul unei expediții îndelung planificate în teritoriile îndepărtate ale oceanului Arctic și Polului Nord. Prețul unui bilet este de 50 lei. (Evenbook)

5. Documentarul “România sălbatică” din 2021 a avut recent premiera pe platforma de streaming HBO Max. Producția a fost realizată de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache pe parcursul a 7 ani și prezintă pe parcursul a două ore cele mai sălbatice zone din România.

6. Documentarul “Prehistoric Planet” va avea premiera luni, 23 mai, pe platforma Apple TV+. Producția semnată de Jon Favreau (“The Mandalorian” și “The Book of Boba Fett”) prezintă modul în care arăta lumea în urmă cu 66 de milioane de ani, când planeta era dominată de dinozauri.

7. Al patrulea sezon al talk-show-ului “My Next Guest” are astăzi premiera pe Netflix. Printre invitații lui David Letterman din acest sezon se numără celebrii actori Will Smith sau Ryan Reynolds, dar și cântărețele americane Billie Eilish și Cardi B, precum și jucătorul de baschet Kevin Durant.

8. Noul serial “The Time Traveler’s Wife”, bazat pe romanul omonim scris de Audrey Niffenegger, a avut duminică premieră pe HBO Max. Serialul prezintă povestea de dragoste dintre Henry, un bibliotecar care călătorește în timp în mod impredictibil din cauza unei gene, și soția sa Clare, o artistă care trebuie să facă față frecventelor sale absențe.

9. HBO Max a publicat un teaser-trailer pentru al patrulea sezon al serialului “Westworld”, care va avea premiera pe platformă în 26 iunie. În noul sezon, care apare la doi ani după precedentul, vor reveni pe micile ecrane actori precum Evan Rachel Wood, Thandiwe Newton, Ed Harris, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Luke Hemsworth, Aaron Paul și Angela Sarafyan. Primele două sezoane ale serialului s-au bucurat de mult succes, însă al treilea nu a fost la fel de apreciat.

10. Netflix va produce un al șaselea sezon al popularului serial “Black Mirror”, în condițiile în care precedentul sezon a avut premiera în vara anului 2019. Noul sezon ar urma să aibă mai multe episoade și să fie mai “cinematic” decât restul seriei, cunoscută pentru episoadele sale despre un viitor distopic dominat într-un fel sau altul de tehnologie. Pentru moment nu se știe când va rula noul sezon al serialului. (Variety)

Ți-ar mai putea plăcea
Festivalul de jazz JazzTM are loc în weekend la Timișoara – Cronica de Divertisment
Documentarul sportiv În inima Naționalei, de astăzi la cinema – Cronica de Divertisment
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău