Donald Trump va semna pe 15 ianuarie documentele primei faze a înțelegerii comerciale cu China – Cronica dimineții

La mulți ani, 2020!

1. Președintele Donald Trump a anunțat că va semna pe 15 ianuarie documentele primei faze a înțelegerii comerciale cu China. (WSJ)

2. Producția de energie electrică a țării a fost asigurată din surse regenerabile în proporție de peste 52% luni dimineața. (Profit.ro)

3. Bursa de la București a închis anul cu o creștere de 35+%. (Profit.ro)

4. Mii de manifestanţi furioşi au atacat ieri ambasada Statelor Unite de la Bagdad, arzând drapele, spărgând camere de supraveghere şi strigând „Moarte Americii!”. Atacul vine după raiduri americane contra unui grup armat irakian pro-iranian. (News.ro)

5. Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a avertizat pe principalii lideri ai Partidului Muncitorilor, aflat la putere, că ţara se confruntă cu „o gravă situaţie” economică şi îndemnat la măsuri urgente pentru a o remedia. (News.ro)

Bonus: Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a transmis un mesaj de Anul Nou, în care afirmă că românii ar trebui să trăiască fără să se teamă pentru siguranţa lor şi la adăpost de influenţele străine maligne. ”Românii au suferit destul, acum este momentul ca ei să prospere. Acum este timpul ca toţi românii să îşi crească nivelul de trai, nu doar elita şi cei cu legături politice”. (News.ro)

6. Veniturile Huawei Technologies pe anul 2019 au ajuns la un nivel record, $122 miliarde, deși compania a fost atacată agresiv de guvernul Statelor Unite. (WSJ)

7. Pentagonul și-a avertizat proprii angajați să nu folosească produse de testare ADN vândute, printre alții, de 23andMe și Ancestry, din cauza riscurilor de securitate. (Yahoo! News)

8. He Jiankui, cercetătorul chinez care a provocat anul trecut un scandal mondial după ce a adus pe lume bebeluşi modificaţi genetic, a fost condamnat la trei ani de închisoare și plata unei amenzi de $430.000. (Reuters)

9. Anul 2019 a fost cel mai cald înregistrat în Rusia de la începutul înregistrărilor meteorologice, în urmă cu 130 de ani, au anunţat serviciile de meteorologie. (News.ro)

10. Sophia și Liam au fost cele mai folosite nume pentru copiii născuți anul trecut în SUA. Două nume arabe, Aaliyah și Muhammad, au intrat în top 10. (Link)

Fotografia dimineții vine de la Sydney, unde mulțirea a admirat focurile de artificii la trecerea în 2020. Peter Parks/AFP/Getty:

Ți-ar mai putea plăcea
Aproape 140 de miliarde de lei împrumutați de guvern între 2017 și 2020 – Cronica dimineții
CEO MoneyGram: Românii din UK trimit mai puțini bani în țară – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău