Donald Tusk i-a mulţumit lui Klaus Iohannis pentru o preşedinţie „energică şi de succes” a Consiliului Uniunii Europene – Cronica dimineții

1. Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, i-a transmis un mesaj de mulţumire, pe Twitter, preşedintelui Klaus Iohannis pentru o preşedinţie „energică şi de succes” a Consiliului Uniunii Europene. (News.ro)

2. PNL ar obține la alegerile parlamentare un scor similar cu cel de la europarlamentarele din 26 mai, clasând partidul condus de Ludovic Orban pe primul loc în preferințele electoratului, se arată într-un sondaj IMAS realizat la comanda USR în luna iunie. Potrivit cercetării sociologice, PSD ar cădea sub 20%, iar USR ar obține 17,6%, cu zece procente peste PLUS, formațiunea lui Dacian Cioloș. (G4Media)

3. În Albania au loc astăzi alegeri locale. Socialiștii premierului Edi Rama sunt favoriți. (BBC)

4. New York-ul a produs de șase ori mai mulți unicorni (companii de tehnologie evaluate la minim $1 miliard) decât întreaga Germania și de peste 25 de ori mai mulți decât Paris. (Link)

5. Armata americană poluează mai mult decât poluarea generată de 100 de țări. Nivelul poluarii o situează pe locul 47 în lume, între Peru și Portugalia. (Link)

6. 83% dintre tinerii români între 18 și 30 de ani au declarat că pot citi și scrie în cel puțin o limbă străină. (Link)

7. După ce a construit 11.000 de case prefabricate în Suedia, Norvegia și Finlanda, Ikea va începe primul proiect de case ieftine în Marea Britanie, în ianuarie 2021. Producătorul de mobilă va construi în joint venture împreună cu alți suedezi, cei de la Skanska. Primele locuințe vor fi gata în aprilie 2021. (CNN)

8. Bicicliștii olandezi riscă să fie amendați, începând de mâine, cu 95 de euro dacă folosesc telefonul mobil atunci când se află pe bicicletă, a anunțat guvernul, care caută soluții pentru reducerea numărului crescut de accidente. (Profit.ro)

9. Sri Lanka va angaja doi călăi pentru a executa pedeapsa cu moartea, prin spânzurare, a patru condamnați. Ar fi primele execuții din ultimii 43 de ani. Cei patru au fost condamnați pentru trafic de droguri. Peste 100 de persoane au aplicat pentru cele două poziții. Ultimii doi călăi angajați au renunțat la job, unul dintre ei nu s-a prezentat la muncă, celălalt a cedat după ce a văzut spânzurătoarea. (BBC)

10. Dalai Lama a declarat că dacă o femeie îl va inlocui, ca lider al budiștilor, aceasta trebuie să fie atractivă, altfel oamenii nu se vor uita la ea. (Newsweek)

Fotografia dimineții – Cum arata Sala Palatului după congresul PSD de ieri (galerie foto aici):

 

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Deficitul bugetar creste la 1,61% din PIB la jumătatea anului
Comisar european: Există un „risc uriaș” de atacuri teroriste în Uniunea Europeană înainte de Crăciun – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău