Donald Tusk: Îl ascultăm pe Boris Johnson dar nu vom coopera pentru un Brexit fără acord – Cronica dimineții

1. Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat că Uniunea Europeană este dispusă să asculte ideile premierului britanic Boris Johnson cu privire la Brexit, dacă acestea sunt “realiste”. Tusk a precizat însă că nu va coopera pentru un Brexit “fără acord”. (News.ro)

2. Primăria Capitalei a scos deja pe străzi platformele care vor ridica mașinile parcate neregulamentar. Un astfel de utilaj a fost prezent ieri la Băneasa, la Bucharest International Air Show, și a fost adus „pentru orice eventualitate”. Ridicarea mașinilor va începe de mâine, 26 august. (Hotnews)

3. Departamentul de Stat al SUA are în plan să deschidă un consulat în Groenlanda, anul viitor. Săptămâna aceasta președintele Trump a anunțat intenția SUA de a cumpăra Groenlanda, care aparține Regatului Danemarca. (TheGuardian)

4. Marți expiră termenul pe care președintele Italiei, Sergio Mattarella, l-a dat partidelor politice pentru a forma o alianță care să guverneze. În caz contrar, cel mai probabil, vor fi declanșate alegerile anticipate. (BBC)

5. Aproximativ 4 milioane de persoane care locuiesc în India, refugiați în anii ‘70, în timpul războiului de independență din Bangladesh, ar putea rămâne fără cetățenie zilele următoare. (Axios)

6. Scanerele 3D, ce vor fi introduse pe aeroporturile din Marea Britanie până la finele lui 2022, ar putea elimina restricțiile referitoare la lichide. În prezent pasagerii nu pot lua cu ei, în bagajul de mână, recipiente cu lichide mai mari de 100 ml. (BBC)

7. Amazon a cumpărat 49% din Future Coupons, o companie care oferă cadouri și carduri de loialitate, deținută de Future Retail, al doilea cel mai mare lanț de magazine din India. Amazon a investit $6 miliarde în ecommerce-ul din India. (TechCrunch)

8. În acest weekend s-au împlinit 75 de ani de la eliberarea Parisului de sub dominația nazistă. (AP)

9. Anne McClain ar putea fi prima persoană pusă sub acuzare pentru o infracțiune comisă în spațiu. Astronauta NASA este acuzată de soțul ei, de care s-a separat, de accesarea contului bancar în timp ce aceasta se află pe Stația Spațială Internațională. (TheGuardian)

10. Eliza G din Italia este marea câştigătoare a celei de-a XIX-a ediţii a Cerbului de Aur şi a premiului de 25.000 de euro. Emoţionată, ea a declarat că este mândră să cânte în limba română. (News.ro)

Fotografia dimineții – O refugiată în tabăra Nayapara, Bangladesh. llison Joyce/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Ciolacu: Este inuman să vorbim de o decizie de a avea sub 10% o mărire a pensiilor – Cronica dimineții
Ministrul Finanțelor: România este foarte stabilă la acest moment – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău