Două exploit-uri care sunt folosite în mod activ de hackeri au fost descoperite în iOS – Cronica de Tehnologie

1. Două exploit-uri care sunt folosite în mod activ de hackeri au fost descoperite în iOS. Unul dintre acestea este prezent în aplicația Mail și nu are nevoie de activitatea utilizatorului pentru a ajuta hackerii să realizeze infectarea. Ambele exploit-uri există încă de la iOS 6, iar Apple promite un patch care le va rezolva. (Vice)

2. Investiția de $5.7 miliarde în operatorul indian de telecomunicații Jio creează pentru Facebook oportunitatea conectării cu business-urile din această țară. Facebook ar putea integra platforma de cumpărături mobile JioMart în WhatsApp, dezvoltând astfel un marketplace online local. (NYTimes)

3. Cu bune și cu rele, iPhone SE este un smartphone de nota 8,5, luând în calcul și prețul. Dincolo de designul învechit, ecranul ceva mai mic și calitatea slabă a camerei în întuneric, iPhone SE oferă o autonomie excelentă și calitate foto și video bună când este lumină suficientă. (The Verge)

4. Magic Leap renunță la partea de consumer și se va concentra doar pe zona de business. Aproximativ 1.000 de locuri de muncă vor dispărea cu ocazia restructurării. (Bloomberg)

5. Ransomware-ul a devenit cea mai mare amenințare din mediul online, depășind furtul datelor de pe carduri, după ce numărul acestui tip de atacuri a crescut anul trecut de patru ori. 18% din toate atacurile din 2019 au fost de tip ransomware. (ZDNet)

6. Facebook a cedat șantajului și a fost de acord să cenzureze în număr mare așa-zisele postări anti guvern, în  Vietnam, după ce mai multe servere locale au fost oprite, îngreunând traficul rețelei sociale. (Reuters)

7. Zoom lansează versiunea 5.0, care aduce mai multe îmbunătățiri de securitate și intimitate. Printre altele, a fost îmbunătățit sistemul de criptare și a fost activată în mod implicit protecția cu parole, a căror complexitate poate fi acum stabilită de adminii firmelor. (The Verge)

8. Messenger Kids este disponibil în peste 70 de țări (nu și România) și primește câteva funcții noi, precum Supervised Friending, care îi lasă pe cei mici să adauge și să elimine contacte, dar notifică părinții în cazul fiecărei modificări. (Profit.ro)

9. Motorola a lansat smartphone-urile Edge (de la €599) și Edge Plus ($999). Cu un ecran de 6.7 inch, Edge Plus folosește platforma Snapdragon 865, cu 12 GB RAM. Are o baterie de 5.000 mAh și, surprinzător, ieșire audio de 3,5 mm. Ambele modele au 5G, cu deosebirea că varianta Plus dispune de mmWave, cea mai rapidă variantă de 5G. (The Verge)

10. Facebook și Instagram vor afișa la fiecare postare locul din care provin paginile și conturile care au un număr foarte mare de followeri. Modificarea este menită să ajute utilizatorii să deosebească sursele autentice, de cele fake. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Tesla recheamă în service peste două milioane de mașini – Cronica de Tehnologie
Au apărut deja imagini de presă cu Galaxy S23, deși lansarea oficială va avea loc abia pe 1 februarie – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău