Netflix confirmă că va intra în zona jocurilor. În prima fază în jocurile mobile – Cronică de Tehnologie

1. Curtea Supremă a Austriei a cerut Curții Europene de Justiție să lămurească dacă nu cumva Facebook subminează reglementările GDPR, creând confuzie între “acord” și “contract”, în vederea targetării cu reclame. Interpelarea vine la cererea lui Max Schrems, în cadrul unui proces intentat Facebook, care ar putea avea implicații importante asupra modului în care Facebook gestionează datele europenilor. (Noyb.eu)

2. Revolut lansează un serviciu de rezervare a cazărilor, ce va fi disponibil direct în aplicația cu același nume. Stays va fi prima oară disponibil în Marea Britanie și va ajunge în Europa și SUA în următoarele luni. Utilizatorii vor fi tentați cu până la 10% cashback. (Reuters)

3. Din august, Apple va vinde iPhone-uri, iPad-uri și Watch-uri în magazinele LG din Coreea de Sud. Acordul dintre cele două companii vine după ce, ieșirea LG de pe piața smartphone-urilor a eliberat spații în cele 400 de magazine pe care le deține în Coreea de Sud. Înțelegerea exclude Mac-urile, pentru a nu se suprapune cu laptopurile LG. (MacRumors)

4. Netflix confirmă că se va aventura în zona jocurilor și spune că se va concentra pe jocurile mobile. Acestea vor fi oferite în cadrul serviciului actual, alături de filme și seriale, fără costuri suplimentare pentru utilizatori – ceea ce nu exclude scumpiri ulterioare ale abonamentelor. (Profit.ro)

5. Pe lista țintelor potențiale ale malware-ului Pegasus, dezvoltat de NSO Group, se află, printre alții, un rege, trei președinți de stat și 10 prim-miniștri. Lista conține în jur de 50.000 de nume. (Washington Post)

6. China numește alte 145 de aplicații care colectează ilegal date personale și cărora le dă răgaz până pe 26 iulie să înceteze. Printre acestea, se regăsesc aplicații deținute de Amazon și ByteDance. Din 2019 până acum, oficialitățile chineze au vizat peste 1.300 de aplicații pe aceste considerente. (SCMP)

7. YouTube cumpără compania indiană Simsim, care oferă instrumente de ecommerce orientate spre social media. Valoarea tranzacției este estimată la peste $70 de milioane, în condițiile în care Simsim este evaluată la $50.1 milioane. (TechCrunch)

8. Cea mai nouă versiune de Chrome pentru iPhone securizează biometric taburile Incognito – acestea vor fi afișate după scanarea amprentei sau recunoașterea facială cu Face ID. Aceeași versiune aduce și alte noutăți, printre care salvarea în întregime a site-urilor cu funcția de captură a ecranului și un nou design pentru secțiunea Discovery, care afișează știri și alte informații în taburile noi. (Profit.ro)

9. În perioada iulie – decembrie 2016, Canada a testat un sistem de recunoaștere facială pe mai multe milioane de călători, care au trecut prin aeroportul Pearson, din Toronto. Nu se știe dacă, pe baza proiectului derulat în secret, au fost făcute deportări. (The Globe and Mail)

10. Experții se declară îngrijorați de noul sistem Full Self-Driving al Tesla, pe care-l consideră periculos pe baza filmărilor postate de utilizatori. După mai multe incidente filmate, unii experți acuză Tesla că folosește șoferii pe post de beta testeri, ceea ce este tehnic corect, fiind o versiune beta livrată cu avertizările de rigoare. (Consumer Reports)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft a înregistrat $33.1 miliarde venituri în ultimul trimestru, în creștere cu 14% – Cronica de Tehnologie
China derulează o amplă campanie de propagandă online folosind multe conturi false pe rețelele sociale – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău