Economia americană a adăugat 224.000 locuri de muncă în iunie – Cronica serii

1. Economia americană a adăugat 224.000 locuri de muncă în iunie, mult peste estimările analiștilor care au prognozat 165.000. (WSJ)

2. Anul viitor, leul românesc ar urma să se deprecieze ușor, la 4,81 pentru un euro, de la 4,725, conform sondajului realizat în perioada 1-3 iulie în rândul a 34 de analiști. Leul românesc a înregistrat, în acest an, cea mai slabă performanță din regiune, din cauza politicilor fiscale lipsite de predictibilitate și a sporirii dezechilibrelor economice, apreciază analiștii intervievați de Reuters. (Profit.ro)

3. Contrar știrilor publicate în presa din România, contracandidatul Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European, francezul Jean-François Bohnert, va deveni favorit pentru postul de şef al DNA-ului francez doar dacă nu obţine postul de procuror şef european. (News.ro)

4. Liderul PSD, Viorica Dăncilă, a declarat că partidul va organiza un nou congres, la sfârşitul lunii iulie – începutul lunii august, în care va fi desemnat candidatul partidului la alegerile prezidenţiale. Potenţialele nume sunt Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Ecaterina Andronescu, Şerban Nicolae, Călin Popescu Tăriceanu sau un independent. (News.ro)

5. Deși Statele Unite au înregistrat cea mai lungă perioadă de creștere economică, 40% dintre americani se chinuie să-și plătească facturile. (WashingtonPost)

6. 23% dintre abonații Netflix ar renunța la abonament dacă s-ar introduce reclame în cadrul serviciului de streaming. Un procent și mai mare de utilizatori, de 41%, spun că probabil ar rămâne abonați în continuare. (DigitalTVEurope)

7. Locuitorii din Jakarta și-au dat în judecată guvernul din cauza poluării orașului. Capitala Indoneziei este unul dintre cele mai poluate orașe din lume, atingând pe 25 iunie un foarte înalt nivel de 231 al indexului de calitate a aerului AQI. (Phys)

8. 10% din americanii abonați la cablu TV ar putea renunța la subscripție în următoarele 12 luni. Aceștia sunt atrași de numeroasele opțiuni de streaming video care există pentru dispozitivele mobile. (Advanced-Television)

9. CEO-ul KLM îndeamnă călătorii să ia decizii responsabile în ceea ce privește zborurile, adică să nu zboare când nu este necesar. Compania olandeză derulează în prezent o campanie de reducere a emisiilor de carbon generate de industria aeriană, intitulată CO2ZERO. (QZ)

10. Simona Halep s-a calificat în optimi, la Wimbledon, după ce a invins-o, cu 6-3, 6-1, pe Victoria Azarenka.

Fotografia serii a fost făcută într-un supermarket, imediat după cutremurul din sudul Californiei, de azi noapte. Adam Graehl via AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Klaus Iohannis: Am hotărât să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă – Cronica serii
Cronica serii – Euro a atins astăzi un nivel record in raport cu leul

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău