Economia Chinei a scăzut cu 6,8% în primul trimestru – Cronica dimineții

1. Economia Chinei a scăzut cu 6,8% în primul trimestru, comparativ cu trimestrul 1 din 2019. Scăderea este sub așteptările analiștilor care estimasera un declin mai mare. Este pentru prima oară din 1992, de când Beijingul a început să raporteze evoluția economiei, când China raportează o scădere. (WSJ)

2. Un studiu realizat asupra unor donatori de sânge din Olanda sugerează că aproximativ 3% dintre aceştia au dezvoltat anticorpi împotriva noului coronavirus, un lucru care poate furniza un indiciu cu privire la populaţia care a fost deja contaminată, au anunţat autorităţile sanitare. (News.ro)

3. Faza a treia a testelor realizate de Universitatea din Chicago pe baza medicamentului Remdesivir a arătat rezultate promițătoare în tratarea Covid-19. Marea majoritate a pacienților s-au recuperat rapid, scăzându-le febră și reușind să scape de problemele respiratorii, fiind externați în mai puțin de o săptămână. (CNBC)

4. Numeroase întreprinderi mici și microîntreprinderilor au păstrat angajații și salariile, în ciuda faptului că se confruntă cu probleme financiare grave ca urmare crizei declanșate de noul coronavirus, arată datele parțiale ale unui studiu la care au participat, până în prezent, aproape 1.000 de IMM-uri. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: Clienții Amazon fac cumpărături de $11.000 pe secundă, gigantul american fiind unul dintre „câștigătorii” crizei. (The Guardian)

5. Președintele Trump a prezentat planul de revenire la normal a activității în SUA. Planul, care conține trei faze, fiecare având o durată de minim 14 zile, a fost propus guvernatorilor care vor lua deciziile, în funcție de specificul situației din fiecare stat. (BBC)

6. Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a anunţat o nouă ordonanţă militară, o primă măsură fiind prelungirea perioadei de suspendare a zborurilor către mai multe destinaţii. Vela a precizat că interdicţia impusă cu privire la exporturile de grâu şi de produse derivate nu mai este valabilă. (News.ro)

7. Consumul mondial de petrol va fi anul acesta, în medie, de 92,82 milioane de barili pe zi, cu 6,8% mai mic față de cel din 2019, ca efect al pandemiei de coronavirus, o scădere a cererii pe care Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol o califică drept istorică și fără precedent. (Profit.ro)

8. Administrația Trump a încheiat un contract de $55 milioane pentru achiziţia de măşti medicale de tip N95 cu o firmă care s-a dovedit a fi falimentară, fără niciun angajat şi care nu a produs sau distribuit niciodată aşa ceva. Guvernul SUA a încheiat recent mai multe contracte cu diferiţi distribuitori pentru achiziţionarea de măşti medicale de tip N95, plătind peste $5 pe bucată, cu aproape 8 ori mai mult faţă de preţul pe care l-ar fi plătit în ianuarie sau februarie. (Hotnews)

9. Primarul Los Angelesului, Eric Garcetti, a declarat că evenimentele sportive și concertele ar putea fi interzise până un 2021 dacă nu va fi disponibil un vaccin sau un medicament care să trateze Covid-19. (LATimes)

10. Americanii petrec în medie 8 ore pe zi folosing platformele de streaming, relevă datele unui sondaj. Tot în medie ei folosesc patru platforme diferite. (Link)

Fotografia dimineții – În Danemarca s-au redeschis școlile. Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix, via Agence France-Presse — Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Raed Arafat: ”Mai avem un pic până trecem hopul” – Cronica dimineții
Angajații din România sunt pe ultimul loc, cu o medie de 31,3 ani, în ceea ce privește durata vieții active de muncă în UE – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău