Primăria Voluntari a fost sesizată încă din octombrie 2021 că la unul dintre „azilele groazei” sunt probleme – Cronica dimineții

1. Unsprezece vârstnici, între care unii cu dizabilităţi, au fost găsiţi de poliţişti într-un imobil în construcţie din Tunari, ei fiind evaluaţi medical. Bătrânii ar fi fost relocaţi dintr-un centru din Voluntari, pentru a nu fi găsiţi de autorităţi. (News.ro)

2. Primăria Voluntari a fost sesizată încă din octombrie 2021 că la unul dintre „azilele groazei” sunt probleme. În ianuarie 2022, o plângere vorbește despre „țipete, urlete extrem de puternice” ale beneficiarilor. Primăria Voluntari nu a răspuns petițiilor formulate de cetățeni. (CIM)

3. Primarul din Voluntari, Florentin Pandele a declarat, luni seara, că nu știa despre documentul apărut în presă, care arată că Direcția de Asistență Socială ar fi efectuat un control la unul dintre azilele groazei încă din septembrie 2022. Pandele susține că funcționarii ar fi fost instruiți să nu-i comunice nimic. (G4Media)

4. Coaliția urmează să se decidă asupra modificărilor fiscale care să acopere gaura bugetară. Conform unor surse oficiale, ar fi vorba despre un minus de 40 miliarde lei, din care 20 miliarde lei pe venituri și tot atât pe cheltuieli. Scăderea pragului la microîntreprinderi la 250.000 euro, creșterea accizei la benzină și motorină și reducerea unor facilități sunt printre măsurile propuse. (Hotnews)

Promo: 2Performant.com, companie de tehnologie listată la BVB, organizează în octombrie InvestorsDay, unde va prezenta planurile de dezvoltare și extindere internațională până în 2025! Abonează-te la newsletter-ul dedicat investitorilor și află de ce unii dintre cei mai importanți antreprenori și investitori români au ales să devină acționari 2P, aici.

5. Potrivit datelor de la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, tranzacțiile imobiliare au înregistrat o scădere de 22%, în ritm anual, în prima jumătate a acestui an. (Economica)

6. Digi Communication a continuat să crească, în primul semestru al acestui an, cu o viteză neobișnuită pe piața din Spania, care îngrijorează operatorii majori telecom – Telefónica, Orange, MasMóvil și Vodafone. În prima jumătate a anului, Digi a câștigat peste 400.000 de clienți noi, iar datele sugerează că migrarea abonaților către compania românească va continua, pe fondul unor prețuri caracterizate ca low-cost. (Profit.ro)

7. Liderii NATO se reunesc marţi şi miercuri la Vilnius, în Lituania, încercând să se pună de acord asupra relaţiilor pe care le vor avea cu Ucraina şi asupra mesajului pe care îl vor transmite Moscovei.  (News.ro)

8. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan nu se mai opune aderării Suediei la NATO, a anunțat luni seară secretarul general Jens Stoltenberg, în ajunul summitului Alianței Nord-Atlantice programat la Vilnius, în Lituania. (News.ro)

9. Bulgarii și românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-și asigura o masă adecvată. Aproximativ 8,3% din populația Uniunii Europene nu își permitea în 2022 o masă care să conțină carne, pește sau echivalentul vegetal odată la două zile. (Profit.ro)

Din Cronica Sportivă: Curtea de Apel Timişoara a stabilit că palmaresul istoric realizat până la 31 ianuarie 1991 îi aparţine Clubului Sportiv de drept public Universitatea din Craiova, al cărui director este Badea Pavel. News.ro

10. Peste 61.000 de oameni au murit vara trecută, în Europa, din cauza valurilor de căldură, potrivit unui studiu. (Digi24)

Fotografia dimineții – Demolarea stadionului “Gheorghe Hagi” din Constanţa a început, luni seară:

Ți-ar mai putea plăcea
Ambasador: SUA sunt recunoscătoare României pentru sprijinul acordat Ucrainei – Cronica dimineții
Cronica diminetii – Trump amana parada militara din cauza costurilor mari
Un comentariu
  • LevSt.
    iul. 11,2023 la 2023-07-11T17:06:35+03:000000003531202307

    „Unsprezeci vartsnici…”///2-:”PSD face scut în jurul lui Firea și Budăi în scandalul azilelor groazei: „Nu poți face praf cariera unui om politic doar pentru că stă în Voluntari”i:(…)///2-Klaus Iohannis, întrebat la Vilnius cine trebuie să demisioneze din guvern după descoperirea lagărelor din Voluntari: „Sunt și azile care funcționează impecabil” Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Klaus Iohannis, întrebat la Vilnius cine trebuie să demisioneze din guvern după descoperirea lagărelor din Voluntari: „Sunt și azile care funcționează impecabil” (…)___–-___”Babo, esti surda? -Mamaliga si cu urda”, cam acesta este raspunsul oraculului sasait, in fond foloseste si el acelasi limbaj de lemn, mostenit de la socru-sau…/// Iohannis, întrebat despre motivul demisiei lui Hellvig de la SRI: „Din motive personale a decis să se retragă”(…)____––____chiar f. pesonale, individul 9oricum corupt, putred) a inteles ca el nici macar nu poate scapa precum criminalul pacepa, pentru ca toate crimele lui iohanis au fost stiute si chiar aranjate de acest demisionar, pe care au inceput sa tremure izmenele…

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău