Economia României a crescut cu 4,4% în al doilea trimestru – Cronica serii

1. Economia României a crescut cu 4,4% în al doilea trimestru. (Profit.ro)

2. Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat un proiect prin care, din ianuarie 2020, toate vehiculele care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov vor putea intra în Capitală numai după achitarea unei viniete. De asemenea, toate autovehiculele sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor mai putea să circule în centrul Capitalei, iar cele cu Euro 3 vor trebui să achite o taxă. (News.ro)

3. China a raportat o serie de date dezamăgitoare, inclusiv o surprinzătoare încetinire a producției industriale, la cel mai redus nivel din ultimii 17 ani (Profit.ro). Economia Germaniei s-a contractat în trimestrul al doilea, din cauza declinului exporturilor (Profit.ro). Bursa din SUA a reacționat negativ, deschizând ședința de tranzacționare pe minus.

4. Preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow, a promis că-l va împiedica pe Boris Johnson să ocolească Parlamentul şi să scoată Regatul Unit din UE fără acord. (News.ro)

5. Bank of China, una dintre cele mai mari bănci din China și din lume, își pregătește intrarea în România și caută manageri. (Profit.ro)

6. Huawei a ajutat guvernele din Africa să spioneze politicienii din opoziție. (WSJ)

7. Neuralink, compania lui Elon Musk, speră că din al doilea trimestru al anului viitor va putea monta în creier senzori care le pot reda oamenilor funcţii pierdute. (News.ro)

8. 23 de site-uri de job-uri din Europa cer Uniunii Europene să impună Google să-și oprească temporar funcția de căutare a job-urilor și să demareze o investigație pentru concurență neloială. În discuție este widget-ul pe care Google îl afișează deasupra tuturor celorlalte rezultate atunci când utilizatorul realizează căutări legate de locurile de muncă. (Reuters)

9. Netflix a ajuns la peste 30 de spații de birouri la nivel mondial. (The Hollywood Reporter)

10. Liverpool şi Chelsea joacă, astăzi, la Istanbul, pentru câştigarea Supercupei Europei. Meciul va începe la ora 22.00 și va fi transmis de DigiSport, LookPlus și TelekomSport.

Fotografia serii – Coperta ultimului număr Foreign Affairs:

Ți-ar mai putea plăcea
Guvernul şi-a angajat răspunderea pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi – Cronica serii
Comisia Europeană vrea să stabilească salarii minime la nivel de UE – Cronica serii
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău