Elevii cu simptome ai căror părinți nu sunt de acord să fie testați vor sta acasă 14 zile – Cronica dimineții

1. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că părinţii nu sunt obligaţi să completeze formularul de consimţământ privind testarea copiilor care prezintă simptome specifice bolii COVID-19 la şcoală. Cîmpeanu a declarat că în cazul în care părintele nu este de acord cu testarea, elevul va sta acasă 14 zile. (News.ro)

2. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că, la începutul celui de-al doilea semestru al anului şcolar, 14 unităţi didactice nu au un sistem de încălzire funcţional, iar 538 de microbuze destinate transportului elevilor către unităţile şcolare sunt defecte. Bode arată că analizele interne făcute la nivelul MAI au scos la iveală faptul că, din totalul de peste 17.000 unităţi de învăţământ preşcolar, doar 6.000 beneficiază de un sistem propriu de pază. (News.ro)

3. Uniunea Europeană își va dubla stocul de vaccinuri Pfizer/BioNTech după ce luni a încheiat un nou acord cu cele două companii pentru furnizarea a 300 de milioane de doze suplimentare din vaccinul anti-COVID-19, a declarat luni un purtător de cuvânt al Comisiei Europene. (G4Media)

Una din Cronica de Business: Fondul Vision al celor de la SoftBank a înregistrat cea mai bună performanță de după 2017 în ultimele trei luni ale anului trecut – un avans de $13 miliarde în valoarea investițiilor. (Financial Times)

4. Azi începe procesul lui Donald Trump în Senatul american. Este a doua astfel de procedură, numită „impeachment”, prin care trece fostul președinte american. Trump este singurul președinte al Statelor Unite care a fost pus sub acuzare în două rânduri pentru acțiunile sale în calitate de șef al Casei Albe. (Link)

5. Piața spațiilor de birouri din București a înregistrat în 2020 un volum total de tranzacții de aproximativ 240.000 metri pătrați, un nivel similar cu cel din 2015. (Profit.ro)

6. O aeronavă a companiei aeriene KLM alimentată cu combustibil sintetic a transportat în luna ianuarie pasageri din Amsterdam la Madrid, în primul zbor din lume operat cu kerosen sintetic. (Reuters)

7. Administrația Biden ia în considerare impunerea unui test negativ împotriva Covid-19 pentru toate zborurile domestice din Statele Unite. (CNN)

8. Consumul în Marea Britanie a scăzut în ianuarie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, cu 16,3%. Este cea mai mare scădere înregistrată la nivelul unei luni, din Mai anul trecut. Creșterea din online de 73%, în ritm anual, precum și creșterea comenzilor pentru mâncare online nu au putut compensa scăderile din baruri și puburi, 94%, restaurante, 84% și turism, 87%. Vânzările din supermarketuri au crescut cu 17%. (Reuters)

Una din Cronica Sportivă: Singura jucătoare din România care va juca astăzi la Australian Open este Ana Bogdan, care se va duela cu Danielle Rose Collins, din SUA, undeva după ora 7.30. De asemenea, tot azi vor intra în concurs, tot în turul 1, Rafael Nadal (cu Laslo Djere), Daniil Medvedev (cu Vasek Pospisil), Ashleigh Barty (cu Danka Kovinic) și Garbine Muguruza (cu Margarita Gasparyan).

9. Facebook a anunțat că va interzice toate postările care susțin afirmații considerate false despre vaccinuri. Este vorba despre vaccinurile anti Covid-19 dar și despre orice alt vaccin. Postarile care susțin că vaccinurile nu sunt eficiente, că este mai sigur să treci prin boala decât să te vaccinezi sau că vaccinurile provoacă autismul vor fi șterse. (TheGuardian)

10. 40 de spitale din statul american Washington ar fi primit măști contrafăcute N95 pe care au plătit $1 milion. (CNN)

Fotografia dimineții – Copiii se joacă în zăpadă pe Wall Street, după ninsorile de zile trecute din NYC. Kena Betancur/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Aproape 700.000 de londonezi au cerut in strada un al doilea referendum pentru Brexit
Studiu: Jumătate din infectările cu noul virus au avut loc cu două trei zile înainte de apariția oricărui simptom – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău