Elevii italieni vor avea cursuri despre schimbările climatice – Cronica dimineții

1. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a îmbunătăţit estimarea de creştere a economiei României în acest an cu 0,8 puncte procentuale, la 4%, menţionând că avansul este susţinut în mare parte de consum. Previziunea pentru 2020 a fost menţinută la 3,2%. (News.ro)

2. Autoritatea Electorală Permanentă a certificat spre neschimbare aplicația folosită pentru centralizarea rezultatelor votării la alegerile prezidențiale deși fusese notificată de către Serviciul de Telecomunicații Speciale de existența unui viciu. (Hotnews)

3. Ministrul Transporturilor Lucian Bode a afirmat că metroul din Drumul Taberei nu va dat în funcțiune nici în acest an. În replică, fostul ministru, Răzvan Cuc, a declarat că a lăsat, la încheierea mandatului, 98% dintre lucrările fizice finalizate și nimeni nu i-a spus că nu va fi gata. (Hotnews)

4. Procurorii americani au acuzat doi foști angajați ai Twitter și un cetățean saudit de spionaj în favoarea Arabiei Saudite. Unul din ei este deja arestat, ceilalți doi au fost dați în urmărire. Grupul a furnizat guvernului saudit date personale despre cei care criticau, pe rețeaua socială, regimul de la Riad. (WSJ)

Promo: Luni, 11 noiembrie, Omer Tetik, Director General Banca Transilvania, Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română, Francois Bloch, CEO BRD – Groupe Société Générale, precum și economistul Lucian Croitoru, Consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, care va și modera discuțiile, vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Detalii aici.

5. Ministrul italian al Educației a declarat că elevii din școlile publice, de la toate nivelurile, vor trebui să urmeze cursuri despre schimbările climatice. (NYTimes)

6. Audierile publice ale comisiei care-l anchetează pe Donald Trump, în cadrul procedurii de demitere din funcția de președinte, vor începe săptămâna viitoare. (Axios)

7. Temperaturile au ajuns ieri la 27 de grade în țară, maxima înregistrându-se la Călărași în jurul orei 14. Au fost multe locuri unde temperaturile au trecut de 25 de grade, iar noaptea a fost și ea mai degrabă de iunie decât de noiembrie, la Sibiu fiind 15 grade, iar la Brașov, 13. Căldura va persista până la jumătatea lunii. (Hotnews)

8. Vânzările de diamante au scăzut cu 25% anul acesta comparativ cu anul trecut. Principala cauză este dezinteresul noilor generații. 58% din femeile Generației Z și 41% dintre cele ale generației Millennials consideră că inelul de logodnă ar trebui să coste sub $1000. (Bloomberg)

9. James Dean va reapărea într-un film, la 65 de ani de la moartea sa, cu ajutorul efectelor speciale. Dean va putea fi văzut în “Finding Jack,” o dramă a războiului din Vietnam ce va fi lansată anul viitor. Vocea va fi a unui alt actor. (HollywoodReporter)

10. Noile ținute care vor fi realizate pentru regina Elisabeta a II-a nu vor mai conține blana naturală. Regina va continua să folosească ținutele din garderoba ce conțin blana naturală. (AP)

Fotografia dimineții – Actorul Leonardo DiCaprio a distribuit, pe contul său de Instagram, o postare a Greenpeace despre Marșul Pădurilor din România, care a avut loc duminică în București și în mai multe orașe din țară:

Ți-ar mai putea plăcea
Ludovic Orban: Majorarea alocațiilor și a pensiilor depinde de evoluția economică – Cronica dimineții
Dăncilă: Ce s-a întâmplat în 10 August cred că „seamănă cu o lovitură de stat” – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău