Elon Musk a anunțat că a obținut finanțarea pentru preluarea Twitter – Cronica de Business

1. Cifra de afaceri a retailului alimentar din România a crescut în 2020 cu aproape 10% față de 2019 și a fost cu 97% peste rezultatul din 2011, atingând nivelul estimat, de aproape 130 de miliarde de lei, în 2020. Pentru 2021 se estimează acum că a fost depășit pragul de 142 de miliarde de lei, pe fondul avansului consumului, dar și al accentuării presiunilor inflaționiste. (Profit.ro)

2. Președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a semnalat că banca centrală ar putea crește rata dobânzii de referință cu jumătate de punct procentual, luna viitoare. Powell a mai a indicat că ar putea fi justificate și alte creșteri similare ale dobânzilor până la finele anului. (WSJ)

3. Inflația anuală din Rusia a accelerat la 17,62% până pe 15 aprilie, cel mai ridicat nivel de la începutul anului 2002 și peste nivelul de 17,49% atins cu o săptămână mai devreme, volatilitatea rublei provocând creșterea prețurilor pe fondul sancțiunilor occidentale, a declarat Ministerul Economiei. (Profit.ro)

4. Elon Musk a anunțat că a obținut finanțarea pentru preluarea Twitter și a confirmat că analizează lansarea unei oferte publice pentru acțiunile platformei de social media, după ce oferta sa nesolicitată către board-ul companiei a rămas fără răspuns. (WSJ)

5. Activele nete ale celor 233 de fonduri de investiţii, locale şi străine, au scăzut în luna martie cu 1,1%, până la nivelul de 51,5 miliarde lei (10,4 miliarde euro), iar de la începutul anului au scăzut cu 4%, arată datele publicate joi de Asociaţia Administratorilor de Fonduri. (News.ro)

Din Cronica diminetii: Președintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina are nevoie de asistență financiară în valoare de $7 miliarde lunar pentru a compensa pierderile economice cauzate de război. Va fi nevoie de alte „sute de miliarde de dolari” pentru a reconstrui ulterior țara, a mai spus președintele ucrainean, care s-a adresat prin videoconferință unui eveniment organizat de Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional. (Digi24)

6. Volumul lucrărilor de construcții a crescut în primele două luni, față de perioada similară din 2021, ca serie brută, cu 8,4%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 5,9%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică. (Profit.ro)

7. Autonom Services SA, cea mai extinsă reţea de mobilitate din România, a anunţat venituri consolidate de 394,3 milioane de lei, în 2021, o creştere cu 16% faţă de anul 2019, unul de referinţă pentru Autonom, pre-pandemie şi un profit net de 22,5 milioane lei, în creştere cu 28% comparativ cu 2019. (News.ro)

8. African Industries Group (AIG), grup de companii cu investiții în Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Vest, preia acțiunile deținute de fondul de investiții Resource Partners în rețeaua de fitness World Class România și, implicit, controlul acesteia. Tranzacția a fost derulată prin intermediul Vectr Fitness, parte a African Industries Group. Kent Orrgren, CEO World Class România, va conduce în continuare compania și va rămâne în acționariat, cu o participație minoritară. (Profit.ro)

9. Apple a cheltuit, în SUA, $2,5M milioane, în trimestrul 1 al acestui an, cu 34% mai mult decât în perioada similară a anului trecut. În aceeași perioadă, Google a cheltuit $2,96 milioane, iar Microsoft $2,5 milioane. (Bloomberg)

10. Anchetatorii francezi au emis mandate internaționale de arestare pentru fostul președinte al Nissan, Carlos Ghosn. Francezii au emis mandate și pentru patru colaboratori ai lui Ghosn care l-ar fi ajutat să sifoneze milioane de euro de la Renault. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Christian Tour, afaceri la nivelul de acum 10 ani – Cronica de Business
Continental și-a redus pierderile anul trecut – Cronica de Business
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău