Veronica Gușă de Drăgan a vândut un teren lângă Petrom City cu €4 milioane – Cronica de Business

1. Grupul ArcelorMittal, cel mai mare producător mondial de oțel, a anunțat luni seara că intenționează să renunțe la preluarea combinatului Ilva din Italia, generând o undă de șoc la Roma pe fondul temerilor privind păstrarea locurilor de muncă. (Profit.ro)

2. Royal Dutch Shell va achiziționa compania franceză de energie regenerabilă EOLFI. Mișcarea face parte din planul companiei de a se extinde în piața de energie electrică. (Reuters)

3. Xerox își va vinde participația de 25% în Fuji Xerox pe care o deținea ca urmare a unui joint-venture vechi de aproape șase decenii cu japonezii de la Fujifilm. Aceștia vor plăti $2,3 miliarde. (Bloomberg)

4. Doi finanțiști angajați în multinaționale au deschis la Timișoara o platformă de preluare gratuită, de la birou sau de acasă, a comenzilor de curătat haine. Antreprenorii au folosit o finanțare din fonduri europene. (Startup Cafe)

5. MedLife a achiziționat pachetul majoritar al companiei Centrul Medical Micromedica, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii medicale private din Moldova. (Profit.ro)

Bonus:

6. Compania din domeniul tehnologiei și al serviciilor financiare Wirecard va prelua furnizorul chinez de plăți online AllScore Payment Services pentru €109 milioane. (FT)

7. Compania de construcţii ACI Cluj, controlată de mai mulţi antreprenori locali, a realizat în primele nouă luni din acest an o cifră de afaceri de peste 114 milioane lei (€24 milioane) şi estimează pentru întreg anul 2019 afaceri de 235 milioane lei (aproximativ €49,5 milioane) şi un profit net de peste 20 miioane lei (€4,2 milioane), pe baza contractelor în derulare. (ZF)

8. Complet Electro Serv (CES), producător și distribuitor de echipamente IT&C, parte a grupului Altex , se pregătește să cumpere RTC Proffice Experience, furnizor de consumabile pen­tru birouri, cu afaceri anul trecut de peste 130 milioane lei, controlat la acest moment, în proporție de peste 99%, de fondul suedez de investiții Oresa Ventures. Prețul de achiziție aflat în discuție se situează între €4 și €5 milioane pentru toate acțiunile RTC Proffice Experience. (Profit.ro)

9. Compania britanică din domeniul tutunului Imperial Brands a înregistrat o creștere a vânzărilor anuale de 3,9%, în linie cu estimările proprii. În valori absolute, compania a avut încasări de £7,99 miliarde în perioada menționată. (Reuters)

10. Femeia de afaceri Veronica Gușă de Drăgan (46 de ani), a doua cea mai bogată femeie din România datorită averii moștenite de la soțul său, Iosif Constantin Drăgan, a încasat circa €4 milioane de la grupul ungar Cordia pentru un teren amplasat lângă Petrom City din București, pe care va fi construit un ansamblu rezidențial. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Un Brexit fără acord i-ar costa scump pe fermierii britanici – Cronica de Business
Rezervările Airbnb, plus 52% în primul trimestru – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău