Elon Musk: În aproximativ șase luni, Neuralink ar putea începe testele pe oameni pentru implantul cerebral – Cronica de Tehnologie

1. Twitter ar putea fi blocat în Europa, dacă nu pune în aplicare prevederile comunitare privind conținutul online, avertizează Comisia Europeană. În același timp, Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, spune că SUA va revizui achiziția Twitter de către Elon Musk. (FT)

2. În aproximativ șase luni, Neuralink ar putea începe testele pe oameni pentru implantul cerebral pe care-l dezvoltă, spune Elon Musk, care crede că până atunci vor fi obținute toate aprobările necesare. Totodată, compania începe să lucreze la un implant pentru coloana vertebrală, care ar putea restabili capacitățile locomotorii ale persoanelor paralizate și un implant ocular care ar putea readuce vederea. (Bloomberg)

3. Apple accelerează dezvoltarea primei căști de XR a companiei, care urmează a fi lansată anul viitor, împreună cu un întreg ecosistem din care vor face parte aplicații și jocuri. Totodată se pare că sistemul de operare folosit nu se va mai numi realityOS, ci xrOS. (Bloomberg)

4. Tesla a livrat joi primele camioane complet electrice către PepsiCo, după mai mulți ani de întârzieri. Acestea au o autonomie cuprinsă între aproximativ 480 și 800 de kilometri, iar Tesla își propune să producă 50.000 de exemplare în America de Nord în 2024. (Insider)

5. Coinbase spune că Apple a forțat-o să scoată funcția de transfer pentru NFT-uri din portofelul de iOS, cerând ca taxele de blockchain să fie trecute prin sistemul de microtranzacții, care este supus comisionului de 30%. Problema este că acesta nici nu suportă plăți cu criptomonede. (Coinbase)

6. TSMC va produce cipuri de 4nm la fabrica din Arizona, pe care o va deschide în 2024. O a doua fabrică, care va dezvolta cipuri de 3nm, va fi construită în apropiere. Apple și alte companii americane vor fi principalii beneficiari. (Bloomberg)

7. OpenAI a lansat o versiune demonstrativă a unui nou chatbot. Numit ChatGPT, acesta poate pune la îndoială premisele incorecte și-și poate recunoaște propriile greșeli (care nu sunt puține). (Technology Review)

8. Apple a ajuns la o cotă de 25% din piața de smartphone-uri din China în octombrie, după ce a crescut 21% față de luna septembrie. Comparativ cu anul trecut, piața a scăzut cu 15%, dar vânzările Apple sunt mai mici cu doar 4%. iPhone 14 Pro Max și iPhone 14 Pro au fost cele mai vândute modele în octombrie. (News.ro)

9. Bitcoinul este rareori folosit pentru tranzacții legale, spun doi reprezentanți ai Băncii Centrale Europene. Aceștia consideră că moneda digitală se îndreaptă spre irelevanță și că acest trend era vizibil încă înainte de implozia FTX. (TechCrunch)

10. Kindle Scribe ($340) este tras în jos de software, cu problemele sale de sincronizare a documentelor și crearea greoaie a însemnărilor cu stylus-ul. Altfel, autonomia și calitatea ecranului sunt de lăudat. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Guvernul ucrainean le cere hackerilor și experților în securitate să deruleze atacuri cibernetice împotriva armatei ruse – Cronica de Tehnologie
AI-ul conversațional al celor de la Nvidia a doborât recordul de antrenare BERT – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău