Mark Zuckerberg a făcut o scurtă demonstrație a modului în care va funcționa viitoarea cască de realitate mixtă a Meta – Cronica de Tehnologie

1. Al doilea beta de Android 13 a fost lansat la Google I/O. Există acum o pagină Settings & Privacy, unde sunt grupate opțiuni de securitate și intimitate, plus noi setări care pot limita colectarea datelor. La nivel vizual pot fi observate câteva îmbunătățiri aduse interfeței Material You. (Neowin)

2. AMD și-a crescut cota pe piața procesoarelor x86 de la 25,6% în Q4 2021, la 27,7% în Q1 2022. Asta în condițiile în care piața desktop-urilor a înregistrat cea mai mare scădere trimestrială din istorie, după ce a pierdut 30%. (Tom’s Hardware)

3. Mark Zuckerberg a făcut o scurtă demonstrație a modului în care va funcționa viitoarea cască de realitate mixtă a Meta, care poartă, deocamdată, numele de cod Project Cambria. Aceasta va folosi un sistem avansat de camere, care va aduce în feed o imagine color de mare rezoluție pentru a face experiența mai realistă. (Cnet)

4. Android Auto primește un important refresh vizual, care va face ca acesta să se adapteze mai bine la ecranele touch de diverse dimensiuni ale mașinilor. În mod implicit, Android Auto va funcționa în mod split screen, cu cea mai mare parte din ecran dedicată hărții, iar restul fiind folosit pentru alte funcții, precum cele de control a muzicii. (The Verge)

5. Google și Samsung anunță Health Connect, un serviciu care promite simplificarea conectării și partajării datelor între aplicațiile de fitness și sănătate. Folosind noul API, aplicații precum Google Fit, Samsung Health, MyFitnessPal, Leap Fitness, Withings și altele vor putea realiza sincronizarea datelor, cu acceptul utilizatorilor și în condiții de securitate. (TechCrunch)

6. Poliția din San Francisco folosește mașini autonome pentru supraveghere. Acestea filmează în continuu cât se află în mișcare, iar filmările obținute astfel sunt folosite ca probe. Conform documentelor interne, aceste filmări s-au dovedit deja utile în mai multe investigații. (Vice)

7. În mod ironic, Pixel 6a nu va avea ieșire audio de 3,5mm. Anul trecut, când lansa Pixel 5a, Google îl promova cu o reclamă care făcea mișto de iPhone pentru că nu avea această conexiune. Cel mai probabil, la fel ca Apple, Google speră ca astfel să vândă mai multe căști wireless. (The Verge)

8. Google spune că va îmbunătăți calitatea apelurilor video făcute cu Meet, folosind inteligența artificială. O astfel de funcție va fi Portrait Restore, despre care oficialii companiei spun că va face imaginea mai clară în condiții de lumină slabă, de conexiune lentă și chiar atunci când se folosește o cameră mediocră. O altă funcție, numită Portrait Lighting, va folosi AI-ul pentru a regla mai bine luminozitatea. (The Verge)

9. După ce a anunțat că va produce, din nou tablete, Google spune că se va apuca, în sfârșit, să-și optimizeze propriile aplicații pentru acestea. Peste 20 de aplicații, printre care Play Store, Google Maps și YouTube Music, vor fi optimizate pentru tablete. Google spune că lucrează și cu dezvoltatorii altor aplicații populare, precum Zoom sau TikTok, pentru optimizarea acestora. (Profit.ro)

10. Folosind o specie răspândită de alge verzi-albastre (Synechocystis), oamenii de știință au putut alimenta un procesor vreme de un an, doar cu apă și lumină ambientală. Sistemul, ce are dimensiunea unei baterii AA și recoltează energie solară prin fotosinteză, are potențialul de a oferi dispozitivelor de mici dimensiuni o sursă fiabilă și regenerabilă de energie. (TechXplore)

Ți-ar mai putea plăcea
Google va elimina stocarea gratuită pentru fotografiile salvate în Google Photos – Cronica de Tehnologie
Microsoft cumpără un startup, CyberX, specializat în securitate IoT industrială – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău