Emisiile gazelor de seră ar putea scădea anul acesta, la nivel global, cu 8% – Cronica dimineții

1. Emisiile gazelor de seră ar putea scădea anul acesta, la nivel global, cu 8%, cel mai mare procent înregistrat vreodată. Consumul de petrol pe primul trimestru a scăzut cu 5%, traficul aerian a fost în martie cu 60% mai redus decât media anului 2019, în timp ce traficul rutier a scăzut cu 50%. Și consumul de cărbune a scăzut cu 8% pe primul trimestru. (NYTimes)

2. Serviciile americane de informații au anunțat că noul coronavirus „nu a fost creat de om sau modificat genetic”. (Hotnews)

3. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, consideră că românii ar trebui să-şi petreacă concediile în România, unde pot controla mai bine lucrurile şi nu riscă să fie blocaţi prin aeroporturi aglomerate. De asemenea, Arafat spune că ar fi un ajutor pentru industria românească. Despre momentul în care va începe sezonul turistic, Arafat a spus că nu poate oferi date certe, dar cu siguranţă nu de la 1 Mai. (News.ro)

4. Christine Lagarde, șefa Băncii Centrale Europene, a estimat o posibilă scădere de până la 12% pentru economiile țărilor din zona euro, pe acest an. Lagarde vede a scădere de 15% pentru PIB-ul celor 19 țări în trimestrul 2 al acestui an. (AFP)

Una din Cronica de Business: Amazon a avut o cifră de afaceri de $75,4 miliarde la trei luni, echivalentul a peste $33 milioane pe oră. Deși vânzările au crescut cu 26% față de perioada similară din 2019, compania a înregistrat o scădere de 29% a profitului, până la valoarea de $2,5 miliarde. (The Guardian)

5. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a precizat aseară, răspunzând unei întrebări, că ministrul Muncii, Violeta Alexandru, analizează o posibilitate tehnică valabilă în conformitate cu Codul Muncii pentru supravegherea copiilor şi după încetarea stării de urgenţă, când părinţii revin la muncă, dar copiii nu reîncep şcoala. (News.ro)

6. Ministerul Culturii a anunțat că proiectul de modificare a Legii audiovizualului, care prevede că serviciile de platformă de partajare a materialelor video, precum YouTube și altele similare, urmează să intre sub supravegherea Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), având nevoie de autorizare de funcționare de la acesta, instituția putând decide îndepărtarea anumitor conținuturi de pe aceste platforme sau restricționarea accesului la ele, a fost retras deocamdată din dezbaterea publică, urmând a fi reanalizat. (Profit.ro)

Promo: Vrei mai multe vânzări online? Prin 2Performant magazinele sunt promovate la Cost Pe Vânzare de mii de publisheri, specialiști PPC, comparatoare de prețuri, bloggeri sau vloggeri. Ne apropiem de 200 de milioane de euro vânzări generate și 14 milioane de euro comisioane plătite către afiliați. Marketingul afiliat e mai simplu decât crezi, începe aici: https://ro.2performant.com

7. Guvernul alocă 200 de milioane de lei unei campanii de informare pe tema măsurilor care trebuie luate de populaţie pentru limitarea răspândirii pandemiei de coronavirus. Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a precizat că această campanie reprezintă şi o formă de sprijin pentru mass-media care are serios afectate veniturile din publicitate în această perioadă. (News.ro)

8. Veniturile Apple pe primul trimestru au crescut cu 1%, peste așteptări. Divizia Wearables, Home Accessories a generat venituri de $6,3 miliarde, un record, în timp ce veniturile din servicii au ajuns la suma record de $13,4 miliarde. Apple are cash și cash echivalent de $194 de miliarde. (AppleInsider)

Una din Cronica Externă: Colonelul generalul rus Andrei Burlaka, directorul adjunct al serviciilor de securitate ale Federației Ruse din forțele de graniță a fost identificat ca fiind cel care a coordonat separatiștii ruși în Ucraina și i-a aprovizionat cu arme. Acesta ar fi oficialul rus al patrulea în ierarhia de comandă, după Vladimir Putin, care a comandat prăbușirea avionului malaiezian MH17 în Ucraina, în iulie 2014, conform unei investigații publicate în această săptămână. Kremlinul a refuzat să comenteze.  (Telegraph)

9. CEO-ul Verizon, unul dintre cei mai mari playeri pe piața de comunicații din SUA, a anunțat că traficul în rețea a înregistrat și creșteri de 1200% în perioada de izolare. (Axios)

10. Paleontologii au descoperit dovezi privind primul dinozaur înotător. Spinosaurus aegyptiacus, care a trăit în Cretacic și este cel mai lung dinozaur predator descoperit până acum, cu o lungime de maxim 7 metri, putea să înoate, ajutându-se de coadă. (LiveScience)

Fotografia dimineții – Cadrele medicale o aplaudă pe Julia Dewilde, care are 100 de ani, la ieșirea din spitalul Bois de l’Abbaye, Belgia, după ce a fost vindecată de Covid-19. Kenzo Tribouillard/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Uber a pierdut $1,2 miliarde pe trimestrul al treilea – Cronica dimineții
Liderii UE nu au reușit sa ajungă la un acord pentru neutralizarea emisiilor de carbon – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău