Enel, profit €25 de milioane în România – Cronica de business

1. Grupul ungar MOL a anunțat o pierdere netă de $152 milioane în primul trimestru al acestui an, din cauza pierderilor din cursul valutar și din stocuri ca urmare a deprecierii forintului și scăderii prețului petrolului. (News.ro)

2. Operatorii de telefonie Liberty Global și Telefonica au ajuns la o înțelegere pentru a fuziona diviziile din Marea Britanie, ceea ce va naște un gigant de $38 miliarde și va lupta direct cu liderul pieței, BT. (Reuters)

3. Grupul Air France-KLM a avut pierderi nete de €1,8 miliarde pe primul trimestru, în condițiile în care pandemia de coronavirus i-a paralizat activitatea începând din luna martie, și a avertizat să se așteapă la consecințe și mai dezastruoase pentru finanțele sale până la vară. (Profit.ro)

4. GlaxoSmithKline își va vinde întreaga participație în Unilever India, pentru circa $3,3 miliarde. (Bloomberg)

5. Grupul german Continental va extinde reducerile de costuri după ce profitul operațional a scăzut cu 47%, pe fondul măsurilor adoptate pentru a ține sub control pandemia de coronavirus, care au dus la un declin de 25% al producției auto globale. (Profit.ro)

Bonus:

6. Platforma de plăți online Paypal a înregistrat o cifră de afaceri de $4,62 miliarde în primul trimestru în creștere față de perioada similară a anului trecut, însă sub așteptările analiștilor. (MarketWatch)

7. Uber a condus o rundă de investiții în valoare de $170 milioane în compania de închirieri de scutere Lime. Printre ceilalți investitori se numără Alphabet și Bain Capital Ventures. (Bloomberg)

8. Compania de servicii de comunicații Twilio a înregistrat o cifră de afaceri de $364,9 milioane în primul trimestru, semnificativ peste așteptările analiștilor, și așteaptă între $365 milioane și $370 milioane în trimestrul curent. (Reuters)

9. Grupul Enel a realizat un profit net înaintea de plata dobânzilor și impozitelor de €25 de milioane în România în primul trimestru al acestui an comparativ cu pierderea de €10 milioane înregistrată în perioada similară a anului trecut, în principal ca urmare a evoluției pozitive a segmentului de furnizare. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Un grup de investitori intenționează să construiască în județul Arad cel mai mare parc fotovoltaic din România – Cronica de Tehnologie
Vânzările de jeansi Levi Strauss au scăzut cu 62% – Cronica de business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău