Enel, scădere de 25% la profitul operațional în România – Cronica de Business

1. Operațiunile din România ale grupului italian de energie și utilități Enel au înregistrat o scădere cu 25% a profitului operațional EBITDA, de la €116 milioane în prima jumătate a anului trecut la €87 milioane în primul semestru din 2019. (Profit.ro)

2. Zalando, cel mai mare retailer exclusiv online de modă din Europa, și-a revizuit în creștere estimarea profitului pentru anul curent după rezultate încurajatoare înregistrate în al doilea trimestru. Astfel, numărul clienților activi a crescut cu 15%, la 28,3 milioane, iar vizitele pe site-ul companiei au avansat cu mai mult de o treime, până la un miliard, în perioada menționată. (Reuters)

3. Acțiunile Ferrari au scăzut cu cea mai mare viteză din ultimele zece luni, după ce compania a anunțat că numărul livrărilor de supermasini a crescut cu 8% în al doilea trimestru al anului, semnificativ sub nivelul de 23% înregistrat în primele trei luni din 2019. (Bloomberg)

4. Royal Bank of Scotland, care este deținută în majoritate de statul britanic după ce a fost salvată în 2008, va plăți acționarului majoritar circa £1 miliard în dividende. (Sky News)

5. Cifra de afaceri a gigantului Big Pharma Amgen a atins nivelul de $5,87 miliarde în al doilea trimestru, sub valoarea din perioada similară a anului trecut, dar peste așteptările analiștilor. (CNBC)

Bonus:

6. Vânzările retail ale MOL România au înregistrat o creştere de 3,1% pe segmentul motorină, ajungând la 262.000 tone în semestrul întâi. (News.ro)

7. Clever Tech, compania care deține aplicația clevertaxi.ro și preluată integral de Daimler în aprilie 2017, a fost capitalizată cu o primă de emisiune de 14,3 milioane de lei, după o operațiune similară de 13,6 milioane de lei. Anterior, acționarii firmei au achitat prime de emisiune de 3,74 milioane de lei, respectiv 3,72 milioane de lei. (Profit.ro)

8. Casa de modă Hugo Boss estimează o cifră de afaceri în acest an mai degrabă către minimul estimărilor inițiale, după ce vânzările din SUA au fost sub așteptări în al doilea trimestru. (Reuters)

9. Compania de investiții KKR, activă și în România, a preluat producătorul biscuiților australieni Tim Tam, într-o tranzacție în valoare de $2,2 miliarde. (Financial Times)

10.  Compania americană Square vinde aplicația de livrare de mâncare Caviar competitorilor de la DoorDash pentru $410 milioane. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
WeWork renunță la România – Cronica de Business
Aramco, oferte de $44,3 miliarde – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău