Epic Games și Lego anunță un parteneriat prin care vor să construiască împreună un metavers pentru copii – Cronica de Tehnologie

1. O nouă propunere legislativă privind modernizarea instrumentelor disponibile forțelor de ordine prevede crearea unei baze comune de imagini la nivelul UE, care să poată fi folosită pentru recunoaștere facială. Organizațiile care militează pentru apărarea drepturilor civile sunt de părere că se încearcă crearea celei mai ample structuri de supraveghere biometrică din lume. (Wired)

2. Epic Games și Lego anunță un parteneriat prin care vor să construiască împreună un metavers pentru copii. Fără să ofere multe detalii, cele două companii promit o experiență digitală unde cei mici să se poată juca în siguranță online. (Washington Post)

3. Honour of Kings și PUBG Mobile sunt, în continuare, jocurile mobile care fac cei mai mulți bani. În primul trimestru al acestui an, veniturile celor două sunt estimate la $735.4 milioane respectiv $643 milioane. (SCMP)

4. Oamenii de știință au realizat cea mai precisă măsurare a masei particulei W boson, cu o precizie 0,01%. Aceasta are de 80 de ori masa unui proton sau aproximativ 80.000 MeV/c2. Discrepanțele dintre masa estimată și cea măsurată, sugerează că modelul standard de calcul trebuie îmbunătățit. (Phys)

5. Google a lansat funcția multisearch pentru Lens, disponibilă în beta pentru limba engleză pe Android și iOS. Aceasta permite utilizatorului să pună întrebări legate de fotografii și capturi de ecran. (9to5google)

6. Un algoritm universal de inteligență artificială, care curăță datele din secvențele RNA (acid ribonucleic) unicelulare, a fost dezvoltat de oamenii de știință. AutoClass folosește o rețea neuronală specială, care îl ajută să diferențieze semnalul de „zgomot” și să elimine multe erori. (Phys)

7. Google implementează un Privacy Guide în Chrome, care va întâmpina utilizatorii versiunii 100 în săptămânile care urmează. Acesta va ghida utilizatorii versiunii de desktop prin numeroasele opțiuni de securitate și intimitate oferite de browser-ul care domină copios piața. (Google)

8. Facebook a perturbat mai multe operațiuni de dezinformare legată de război ce vizează ucrainenii. Strategiile campaniilor variau de la raportarea a ucrainenilor pentru încălcări inexistente ale regulilor platformei, până la spargerea conturilor militarilor ucraineni.  (Washington Post)

9. Microsoft spune că a dezactivat mai multe rețele pe care grupul APT28 le folosea pentru a derula atacuri împotriva Ucrainei. Pe lângă infrastructura și organizațiile media ucrainene, aceleași rețele erau folosite de hackerii susținuți de serviciile ruse de inteligență și în atacuri împotriva instituțiilor guvernamentale din UE și SUA. (Bleeping Computer)

10. Tata Group și-a lansat joi „super aplicația” Tata Neu. Aceasta oferă acces la numeroasele servicii oferite de compania cu o vechime de 154 de ani, precum cumpărături de produse alimentare prin BigBasket, cafea de la Starbucks, electronice de la Croma, medicamente de la 1mg, produse de lux prin Cliq, streaming Tata Play, plăți prin Tata Pay și bilete AirAsia. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
$1.7 miliarde pe săptămână au atras jocurile mobile în Q1, cu 40% mai mult decât nivelul dinainte de pandemie – Cronica de Tehnologie
Guvernul britanic confirmă planurile pentru interzicerea folosirii telefoanelor mobile în școli – Cronica de Tehnologie